Jump to content

Túlélés a szakadék szélén állva

2023. 04. 12. 19:00

Élvezd az életet és minden napból hozd ki a legjobbat! Hangzatos gondolatok ezek, de hogyan csináld meg a valóságban, ha úgy tűnik, hogy minden összejátszott ellened?

Ha kívülről rátekintünk más életére, könnyen vonhatunk le olyan következtetést, hogy XY-nak milyen könnyű. Mások meg folyton panaszkodnak, aztán ha kicsit jobban belelátunk, akkor rájöhetünk, hogy valójában csak örök elégedetlenségről van szó.

Az egyik nagy tanítás az, hogy sose mások életét vedd alapul. Ha másokra koncentrálsz, akkor magadtól veszed el az időt és az energiát. Honnan tudod, hogy amit látsz, az a teljes valóság-e? Nem mindig olyan rossz annak, aki állandóan panaszkodik és ennek fordítottja is igaz lehet: nem biztos, hogy szuper az élet csak azért, mert valaki nem hangoztatja azt mindenfelé. Ahelyett, hogy más életét figyeled, tedd azt a sajátoddal. Adj hálát, hogy élsz és ugyanígy legyél hálás mindenért.

Kell valamit találnod, ami lázba hoz, vagy legalább annyi energiát adjon, hogy úgy érezd, ezért érdemes felkelni. Akkor van igazán nagy baj, ha semmi sem motivál és mozgat. Persze, rossz napok mindig lesznek, és ezek bele is férnek az életünkbe. Sőt, kellenek is, mert ilyenkor tudunk elgondolkodni azon, hogy miben vagyunk és mik a lehetőségek. Azaz némi önsajnálat belefér, de aztán meg kell erősödni és nekilátni annak, hogy hogyan tudnák kilábalni a slamasztikából.

Azt szokták mondani, hogy idővel minden seb gyógyul, a fájdalom enyhül. Persze, ha folyamatosan feltépjük a sebeket, akkor a gyógyulás is hosszabb, de alapvetően ez tényleg így van. A gyógyuláshoz olykor az idő nem elég. Ha szükség van rá, akkor kérj szakszerű segítséget. Ez ma már nemhogy nem szégyen, hanem az önismeretet és a tudatosságot, a gyógyulni akarást sejtető lépés. Van, hogy te magad képes vagy a sebeidet gyógyítanod. Ehhez meg kell találnod ugyan a gyógymódot. Lehet, hogy egy remek hobbi segít kilábalni, de a barátokkal való igazi, mély beszélgetések, a természetben tett kirándulások is segítenek a lélek regenerálódásában.

Az igazi boldogsághoz az kell, hogy megtaláld önmagadat. Próbálj ne mások igényeinek megfelelni, hanem a saját életedet éld. Sőt, valósítsd meg az álmaidat. Igyekezz megvalósítható álmokért dolgozni, mert különben folyamatos kudarcban lesz részed és az most nem hiányzik a gyötört lelkednek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)