Jump to content

Itt a nyár és te szingli maradtál? Éld túl!

2023. 06. 27. 19:00

A nyárhoz valahogy mindig olyan nagy reményeket fűzünk. Ha egy vagy több utazás, idegen hely meghódítása van kitűzve, de ha csak a pihenésé (aktív és passzív egyaránt) a főszerep, akkor is áhítozunk utána.

Az élet forgatókönyvét azonban nem mi írjuk akkor sem, ha a főszereplői vagyunk. Nem várt események rondíthatnak bele a jól megérdemelt pihenésbe. A szakítást is időzheti valaki a nyári szünetre, a szabadság idejére. Így nemcsak a közös utazás borulhat, de az amúgy szikrázó napsütés helyett azt érezhetjük, hogy felettünk csak fekete, villámló felhő dühöng.

A kapcsolatok dinamikáját nem befolyásolja semelyik évszak sem. Még akkor sem, ha már előre megtervezett közös programotok van. Te is úgy jártál, hogy az év legjobb részében maradtál szingli? Mindegy, hogy volt közös utazás tervben vagy sem, az érzés gyötrő. Fáj, hogy egyedül maradtál. A párkeresésen még korai gondolkodni, hiszen túl kell élni a fájdalmat, a hiányt, a megbántottságot, vagyis mindent, ami ezzel jár. Mégis arra buzdítunk, hogy ha egyedül is maradtál, keress szépséget magad körül. Pláne nyáron.

Engedd meg magadnak, hogy fájjon. Ez egy gyászfolyamat, amit meg kell élni ahhoz, hogy gyógyulni tudj. Ne siesd el ezt a fázist. Ha nincs kedved még kimozdulni, pedig sorra hívnak, akkor hallgass zenét, nézz filmeket. Engedd meg magadnak, hogy gyógyuljon a lelked, azonban arra is vigyázz, hogy minden segítő kezet ne tolj el magadtól. Ha egy buliba, közös programra hívnak és már erősebbnek érzed magad, ne mondj nemet. Azt sem szabad magadnak megengednek, hogy belesüppedj az önsajnálatodba.

Amint kicsit erősebbé válsz és már nem gondolsz mindig a saját bánatodra, akkor keresd az olyan barátaidat vagy családtagjaidat, akik mellett jól érzed magad, és tölts időt velük. Az együttlétek segíthetnek elterelni a figyelmedet. Nem hagyják, hogy ellepjen az önsajnálatod és ki tudja, még akár nagyon jól is érezheted magad.

Egy-egy ilyen programon több emberrel találkozhatsz. Ezzel pedig megadod annak lehetőségét, hogy új kapuk nyíljanak meg előtted. Lehet, hogy újabb barátságokra teszel szert, de még az is benne rejlik, hogy akár egy új szerelem is kibontakozhat.

A nyár tipikusan az az időszak, hogy a fesztiválok, szabadidős programok keretén belül új dolgokat láthatsz és próbálhatsz ki. Próbálj ki új hobbit, sportot. Utazz el olyan helyekre, amelyeket mindig is szerettél volna eljutni. Élvezd a látványt, az ízeket, az illatokat, az élményeket.

Használd ki az egyedül töltött időt arra, hogy minél többet legyél a barátaiddal, a családtagjaiddal és közben figyeld magad. Figyeld, hogy mi okoz örömöt és boldogságot. Olyat csinálj, ami neked jól esik. Ha pedig találsz olyan új területet, amely boldogságot okoz és jó is vagy benne, az csak növeli az önbizalmadat. amennyiben úgy érzed, hogy porig alázott a szakítás, úgy keress fel olyan csoportokat, szakembert, akik tudnak neked segíteni. Az önsegítő könyvek is jól jöhetnek.

Legyél nyitott az új lehetőségekre, akár új helyek meghódításáról legyen szó, akár új emberekkel való ismerkedésben.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)