Jump to content

Szőrtelenítés okosan ebben a hőségben

2023. 07. 18. 19:00

Nemcsak a bikinitest elérése fontos szempont a nőknek nyáron, strandidőszakban. A szőrmentesség legalább ennyire nagy figyelmet kap, igaz nemcsak nyáron.

Különböző módszerek léteznek arra, hogy a női testről eltávolítsuk a nemkívánatos szőrt. A legtöbben azonban talán mégis a borotva után nyúlunk, mert az gyors, saját magunk is el tudjuk végezni az otthonunkban. Bármilyen módszert is választunk a szőrtelenítésre, mégis érdemes néhány lépést betartani.

Ha alaposan előkészítjük a bőrünket, a szőrt, akkor nemcsak könnyebb lesz eltávolítani, de az esetleges irritációt, fertőzést is el lehet kerülni. Éppen ezért kezdjük a szőrtelenítést a bőrtisztítással. Ha eltávolítottuk a szennyeződést a bőr felületéről és ezáltal a szőrszálakat is megpuhítottuk, jöhet a bőrradír.  

Borotválás esetén szükséges valamilyen krémet használatára, amely puhítja a szőrszálakat és magát a borotválást is könnyebbé teszi. De hatékony borotválás nem működhet megfelelő borotva nélkül. Válasszunk olyan termékeket, amelyeket kimondottan nőknek fejlesztettek ki és élesek. A borotvát mindig a szőr növekedésének megfelelő irányba távolítsuk el. Ne nyomjuk erősen a bőrünkhöz a borotvát, mert megvághatjuk magunkat, valamint irritálhatja a bőrt is. Ne álljunk meg ennyinél. A felesleges borotvahab vagy gél eltávolítása után fontos lépés a hidratálás, amely a bőr vízháztartását tartja rendben és csökkenti az irritációt is. Arra is figyeljünk oda, hogy borotválás után ne tegyünk ki a bőrünket erős napfénynek és egész napos áztatásnak. Igyekezzünk estére időzíteni ezt a feladatot, hogy a bőrnek legyen ideje regenerálódni.

A borotválás ugyan gyors és látványos, de nem túl tartós eredménnyel jár. Ennél sokkal hatékonyabb megoldások is léteznek. Ilyen a lézeres szőrtelenítés, amely során lézerfénnyel célzottan a szőrtüszőket támadják és hő hatására a szőrszálak elpusztulnak. Tartós eredményt nyújt, azonban rendszerint több kezelésre van szükség ahhoz, hogy a megfelelő eredményt nyújtsa.

Az IPL technika is az előzőhöz hasonlít, csak ebben az esetben fényimpulzussal pusztítják el a szőrszálakat. Ez is tartós eredményt biztosít, de szintén több alkalommal kell végrehajtani a kezeléseket.

A gyantázás is kedvelt és ismert tartós szőreltávolító technika, amely során hideg vagy meleg gyantával rántják ki a szőrszálakat. Fájdalmasabb ugyan, de kozmetikusok könnyedél elvégzik ezt a feladatot és elég tartós eredmény érhető el vele. Mára már otthon is megoldható a gyantázás.

A szőrtelenítő krémekhez is hozzájuthatunk. Ezek az anyagok lényegében feloldják a szőrszálakat és csak le kell húzni vagy mosni. Mivel azonban csak a szőrszálak látható részét távolítja el, így nem a legtartósabb megoldást nyújtja.

Talán nem a legelterjedtebb, de tartós szőrtelenítést nyújt az elektrolízis. Ebben az esetben a szőrtüszőbe tűt szúrnak és elektromos árammal pusztítják el a szőrszálakat. Ebből pedig sejthető, hogy időigényes folyamatról van szó.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)