Jump to content

Fontos a biztonság? De az olyan unalmassá válhat

2023. 08. 16. 19:00

Vágyunk a biztosra, kiszámíthatóra egészen addig, amig mindez nem válik annyira unalmassá, hogy már szinte mardosni kezd. Nem muszáj ezt a létformát teljesen felszámolni, de ha színt szeretnél az életedbe…

Rendben, eldöntötted, hogy amit most kínál az életed az mind jó, hálás is vagy érte, de túlságosan kiszámítható és ettől rettentően unalmas. Változásokra, változtatásokra vágysz? Benned kezdődik el mindez azzal, hogy felismered mindezt. Ugyanakkor a folytatás is éppen úgy a te kezedben van.

Felismerted, hogy monotonná vált az életed? Akkor változtass. Előbb a hozzáállásodon és a gondolkodásodon kell módosítani, mert úgy fogsz felismerni lehetőségeket és utána jöhet a cselekvés.

Ahhoz, hogy változtass az életeden, érdemes látnod a világot. Ennek legjobb módja az utazás. Akár csak országon belüli kalandozásra indulsz, új emberekkel ismerkedsz meg és szinte kinyílik a világ. Arról nem is beszélve, ha mindezt még nagyobbra terjeszted ki és idegen kultúrákat kutatsz fel. Utazz, kirándulj, nyisd ki a kaput a szívednek, a lelkednek is.

Mindenkinek vannak tevékenységei, amelyeket szeretett volna kipróbálni. Ha eljött végre az az idő, hogy magadra figyelj és vágysz egy hobbira, akkor kísérletezz magaddal. Próbálj ki mindent, ami eddig csak tetszett, de egy lépést sem tettél irányába. Ha nem tetszik, hát menj tovább. Meglátod, hogy az egyik magával fog rántani és örömedet fogd abban látni. Mindez fejlődéssel, tanulással is jár. Amikor megtalálod az új hobbidat, amely magával ragad, akkor szélesítheted az ismereteidet és a szociális kapcsolataidat úgy, hogy felkeresel személyesen vagy az online térben olyan közösségeket, akik szintén ugyanannak a hobbinak hódolnak.

Alapjában véve érdemes nyitottnak lenni az új kapcsolatokra.

Ahhoz, hogy tisztán tudj gondolkodni, nemcsak az agyadat kell karbantartani, hanem a testedet is. Ezért ügyelj arra, hogy az életed részévé tedd a mozgás bármelyik formáját. Ez szintén egy olyan lehetőség, amikor terepet engedsz az ismerkedésnek. Ráadásul a sportolás nemcsak a testet teszi fittebbé, de a pozitívabb látásmódhoz is hozzásegíthet.

Ha még a munka területén is úgy érzed, hogy beszippantott a monotonitás és többet érzel magadban, akkor tanulj tovább. Keress olyan szakmát, képzést, amely az elképzeléseidhez, álmod megvalósításához illik.

Ne mondj nemet a lehetőségekre, a meghívásokra, a programokra. Ilyenkor is találkozhatsz új arcokkal és ki tudja, hogy milyen lehetőségek nyílnak meg előtted.

Amikor felismered azt a tényt, hogy a biztonságos életed kalitkába zárt téged és eldöntöd, hogy ezen változtatni szeretnél, az az agyadban is változást eredményez. Ugyanis az agyunk működése és szerkezete is változik a gondolkodás megváltoztatásával. Az állandó biztonsági játékosok és a folyton kihívásokat keresők agyában eltérések figyelhetők meg. Akik szeretik és keresik a kihívásokat, azoknak folyton reagálniuk és alkalmazkodniuk kell a kihívásokhoz és ez nyomot hagy az agyban. Akik ellenállnak a változásoknak, azok kevésbé stimulálják az agyukat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)