Jump to content

Várod már, hogy arcul csapjon a tavasz?

2024. 02. 21. 19:00

Azt is elmondjuk, hogy miért hathat ránk olyan hihetetlen energiával a tavasz.

A tél letargiája letaglóz. Még akkor is, ha esetleg a lehulló hó megörvendeztet. Alig várjuk, hogy végre cirógassa a bőrünket a nap és még a hangulatunk is másabb lesz. Aztán ha ez az állapot úgy tűnik, hogy tartósabb, akkor érezzük: itt a tavasz. És akkor átjárhat az a kellemes érzés, amelyre talán már most is mindenki vágyik. A tavasz érzése.

Amikor feltűnik a táj gyönyörűsége. Hirtelen színessé kezd válni körülöttünk minden. Illatok jelennek meg, amelyek talán eddig is voltak, de mit sem törődtünk velük. Amikor a virágok kezdik bontani szirmaikat, akkor még intenzívebben érezzük illatokat, gyönyörködünk a színek sokféleségében. Egy újabb érzékszervet szólít meg a tavaszi madárdallam. Ugye milyen léleksimogató? Nézzük, ezeken kívül még mi hat ránk tavasszal

Napfény és meleg: megnő a nappali fény mennyisége és emelkedik a hőmérséklet, amelyek kedvező hatással vannak ránk, a hangulatunkra, az energiaszintünkre. A D-vitamin termelődése is növekszik, ami szintén hozzájárulhat a boldogságérzethez és a jó közérzethez.

Természet újjászületése: az újjászületés és megújulást jelenti a természetben. A növények kihajtanak, a virágok kinyílnak, és az állatok is aktívabbak lesznek. Ez a látvány és a természeti jelenségek megfigyelése boldogságot és pozitív érzéseket vált ki az emberekből.

Kültéri tevékenységek: már nem okoz nehézséget, hogy sétáljunk. Egyre többet akarunk kint lenni. A kerti munka most lehet, hogy egyenesen vágyott tevékenységgé válhat. A szabadban végzett bármilyen tevékenység feltölt testileg és lelkileg is. Amikor végre újra kapcsolatba tudunk lépni a természettel, boldogságot és elégedettséget eredményezhet.

Új lehetőségek és tervek: mindez annyira motiválhat és inspirálhat, hogy az újrakezdés és a megújulás időszakaként foghatjuk fel. Új célokat tűzhetünk ki és vár a megvalósítás.

Társas kapcsolatok: a tavasz még a társas események és közösségi rendezvények szempontjából is befolyásoló tényező. Az emberek könnyebben találkoznak barátaikkal, családjukkal, vagy éppen új emberekkel.

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)