Jump to content

Élj szenvedélyesen-idősen is!

2015. 02. 12. 15:30

Beszéljünk kicsit az öregedésről! Ugye Te is szeretnél szenvedélyesen élni? Szeretnél mindig boldog, és fiatalos lenni?

Minden egyes nappal öregebb leszel, viszont a lelked sosem öregszik meg. Az öregedés hozzáállás és egészség kérdése. Ahogy idősödik az ember, elveszíti fiatalsága határtalan energiáját, és a függetlenségét. A függőség fáj, de ha elfogadod, kevesebb a szenvedés. Légy hálás azoknak, akik segítenek! A nagyon hiú nőknek nehezebb megöregedni, hiszen belül mind bájosak, vonzók, szexik, de ez kívülről nem mindig látszik.

Az idősödéssel azonban nyersz is. Idősebben már nem akarsz bizonyítani, nem akarsz másoknak megfelelni, nincs benned harag, becsvágy, és hiúság. Csak élvezed az életet, azt, ami még hátravan belőle. Könnyűnek érzed magad. Az idősebbek már spirituálisabban gondolkodnak, figyelmesen élnek, és mindig a jelenben lélegeznek.

Hogyan öregedhetsz meg szenvedélyesen? Mondj igent az életre! Az életben nem csak komédia, és szerelem van, van benne dráma, tragédia, halál, és veszteség is. Erőszakkal viszont nem megy az, hogy ezekre igent mondj.

Tudtad, hogy a nyugdíjba vonulás spanyolul "jubilacion" , jubilálás, azaz ünneplés? Ha idős vagy, nyugdíjba vonulsz, már hozzájárultál társadalomhoz. Ha nem vagy beteg, minden nap dolgozhatsz azon, hogy szenvedélyes légy.

Mire vársz?

(Forrás: Isabel Allende:Hogyan éljünk szenvedélyesen - kortól függtelenül / Fotó:destinationsdreamsanddogs.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!