Jump to content

A sport a lélek pihenése

2015. 03. 21. 22:30

Boldog, és elégedett lehetsz, ha rendszeresen sportolsz! Végezz bármilyen tornát, ha közben befelé figyelsz, képes leszel kiszorítani az elmédből minden mást, és így az elméd is pihen.

 

Fontos, hogy előbb mindig az alapokat építsd meg, vagyis a mélyizomzat megerősítésével kezdd a munkát. Végezz bármilyen tornát, ha közben befelé figyelsz, képes leszel kiszorítani az elmédből minden mást, és így az elméd is pihen.

Állj neki jókedvűen az edzéseknek, és várj el magadtól egyre többet, de ne erődön felül, tehát ne tedd túl magasra a lécet, mert az a visszájára üthet. A nagy teljesítménykényszer miatt elmehet a kedved a mozgástól, sőt, még a megjelenő fizikai tünetek is feladásra késztethetnek. A mozgás ne legyen kényszer, inkább örömforrás, mely boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetben. A sport javítja a közérzetet, de vedd figyelembe a fokozatosságot! A mozgás feltölt, és távol tartja a depressziót.

Aki rendszeresen edz, kitartóbb, és céltudatosabb lesz, magabiztosabbá válik, és könnyebben küzd meg az élet kihívásaival. A mozgás hatására javul a testkép, és egyfajta harmóniát teremt test és lélek között. Remek stresszoldó, és segít az élet nehezebb időszakait is átvészelni.

Eddz, és érezd jól magad! Tegyél magadért! Nyerj energiát, légy egészségesebb!

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:jenningswire.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!