Jump to content

Állj le ezzel az 5 öregítő szokásoddal!

2015. 04. 01. 16:20

Persze az, hogy hogyan öregedsz meg, nagyban függ a genetikai örökségedtől, de életmódod is szerepet játszik benne. Szokj le néhány káros tevékenységről, és légy fiatalosabb!

  1. A koplalásnak ára van! Egészségtelen, koplalós diétákat követsz? Ám tedd, de energikusságod, koncentrálóképességed csökkenni fog, és ezek a diéták a hangulatodon is nyomot hagynak. A gyors súlyingadozások megviselik a bőrt, mely ráncos lesz, és megereszkedik.
  2. El a kezekkel a cigitől! Amellett, hogy a dohányzás káros az egészségre, a bőrön is „tiszteletét” teszi. Ha dohányzol, olyan enzimeket aktiválsz a szervezetedben, amik felpörgetik a bőrt feszessé tévő kollagén roncsolódását. A száj körüli apró ráncok is a cigaretta számlájára írhatók.
  3. A lustaság átok – a mozgás áldás! Mozogj rendszeresen, így lassabban öregszel, csökkenti a csontritkulás, és a krónikus betegségek kialakulásának esélyét, koordinációjavító, és egyensúlyérzék javító hatása is van. Grátiszként az izmok, és ízületek is megerősödnek.
  4. Mondd, eleget alszol? Az alváshiány fokozza a krónikus betegségek kialakulásának esélyét, hizlal, és elősegíti a kognitív problémákat. Tudtad? Idősebb korban sincs kevesebb alvásra szükséged, csupán egyszerre nem bírsz annyit aludni, mint régen.
  5. Engedd el a haragod! Ne tarts haragot, és éveket kaphatsz ajándékba! A haragjukat jól kezelőket kisebb stressz éri, kevésbé lesznek szorongók, csökken a vérnyomásuk, és nem lesznek annyira hajlamosak a depresszióra. Testileg-lelkileg nagyobb egészségnek fognak örvendeni. Jó hír, igaz?

(Forrás:health.com / Fotó:foxnews.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!