Jump to content

8 lehetőség, hogy aktív légy!

2015. 04. 19. 20:30

Nagyon is tisztában vagy vele, hogy fontos egészséges életmódot követned. Mozogni, fizikai aktivitást végezni azonban nem csak edzőtermekben lehet, hanem az alábbi érdekes módokon is!

  1. Játssz a gyermekeiddel (unokaöcsivel, stb.) az udvaron. Fogócskázzatok, játsszatok labdával. Két legyet üthetsz egy csapásra: mozogsz, és még a gyerekek is elégedettek lesznek, hiszen időt töltesz velük!
  2. Tedd be a kedvenc zenéid, és táncolj! Akár takarítás közben is! nagy szolgálatot teszel ezzel a szívednek, a vérkeringésednek, és nem utolsó sorban a hangulatodnak is! Akár be is iratkozhatsz egy tánctanfolyamra. Tanulj olyan egyszerű táncokat, mint pl. a salsa. Garantáltan hajlékonyabb leszel!
  3. Kertészkedj! A tavasz nagyszerű alkalom arra, hogy virágágyásokat, vagy zöldségeket ültess! Miközben gondoskodsz a növényekről, mozogsz is!
  4. Sétálj a barátaiddal! Hívd meg őket a közeli parkba! Miközben beszélgettek, csak úgy repül majd az idő!
  5. Sétálj, és fuss! Hallgasd a kedvenc zenédet, miközben felváltva futsz, és gyalogolsz. Akár már 15 perc is hatásos lehet!
  6. Járj el néha Pilates, vagy jóga órára! Segít levezetni a stresszt, de az izmaid is fejleszti.
  7. Menj el úszni! Ez az a sport, ami nem csak a tested, hanem a lelked is kényezteti. Szaunázz utána egy jót, vagy menj jacuzziba, szépségszalonba.
  8. Biciklizz! Remekül karban tartja a kardiovaszkuláris érrendszered, és fejleszti a lábizmaidat. Hívd meg a barátaidat egy kis piknikkel egybekötött túrára!

(Forrás: lelkielet.hu / Fotó:pixabay.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!