Jump to content

Gondolatok a fogyásról

2016. 04. 09. 19:01

Tudom, hogy már nagyon régóta vágysz rá és rengeteg mindent megtettél annak érdekében, hogy végre ideális legyen a testsúlyod és ne az egész napodat az evéssel való foglalkozás töltse ki.

Tudom, hogy már nagyon régóta vágysz rá és rengeteg mindent megtettél annak érdekében, hogy végre ideális legyen a testsúlyod és ne az egész napodat az evéssel való foglalkozás töltse ki. Ezerszer többet tettél, mint azok az emberek, akiknek soha nem voltak súlyproblémái. Valószínűleg megfogalmazódott már benned az a kérdés, hogy miért éppen neked jutott ez a sors és miben mások azok az emberek, akiknek az evés valóban egy jó értelemben vett hétköznapi cselekedet és örömforrás is egyben, ahelyett, hogy állandó bűntudat kísérje?

Talán szeretnél bevenni egy pirulát, amely egy csapásra segít megoldani a problémádat, szeretnél felkelni úgy holnap reggel, mintha az evési problémáid soha nem is léteztek volna. Néha pedig azt érzed, hogy egy teljesen más emberré kellene válnod ahhoz, hogy lefogyj vagy meggyógyulj. Ezek természetes érzések és gondolatok ennyi küzdelem után. Hidd el, sok sorstársad mondta már nekem azt, hogy szeretne „agyat cserélni”.

 

Az evési problémáid megértéséhez és megoldásához nem lesz szükség több erőre, kitartásra, időre, mint amit eddig erre szántál. Viszont olyan utak várnak, amelyeken még nem jártál, ezért számíts némi „bozótirtásra” és botladozásra is. Alighanem besétálsz még pár zsákutcába, aztán már egy pillantás után rájössz, hogy felesleges arra menned. Lesznek érzelmileg nagyon nehéz szakaszok, kritikus időszakok, amikor legszívesebben visszafordulnál. Ezt is megteheted. A döntés lehetősége minden egyes útkereszteződésnél a tiéd lesz. Olyan időszakok is jönnek, amikor pillekönnyűnek érzed magad testileg-lelkileg, amikor kebledre ölelnéd az egész világot. Nem csak a reakcióidnak, tetteidnek, hanem a gondolkozásodnak és az érzéseidnek is formálódnia kell ahhoz, hogy a változás, amire vágysz belesimuljon az életedbe: a hétköznapokba, az ünnepekbe, a kapcsolatokba. A túlsúly és a fogyás nem pusztán egy matematikai képlet.

(Forrás: Forrás: Dr.Lukács Liza, Fotó:pixabay)