Jump to content

Kahi Loa masszázs

2016. 11. 30. 17:24

A Kahi Loa masszázs, egy hawaii eredetű masszázsfajta. Gyakran nevezik „varázs kéz” masszázsnak, vagy éppen „érintésterápiának".

 

Jelentős különbség a Kahi Loha és a többi masszázs között, hogy itt nincs intenzíven és erőteljesen átmasszírozva a páciens teste, a Kahi Loa nem hatol az izmokig és a csontokig. A hawaii őslakosok hittek az energia, gyógyító erejében, abban, hogy a bőr finom és óvatos érintésével olyan hatás érhető el a testben, mint az erőteljes masszázs során. A Kahi Loa beindítja a test öngyógyító folyamatait. Ez a masszázstípus a hét őselemhez köthető, melyek a hagyományos Hawaii spirituális kultúrának a meghatározó alapját képezik.

A hawaii sámánok, a gyógyítás során erőszeretettel foglalkoztak a tűz, víz, levegő, föld, növény, állat és ember őselemekkel. Minden egyes elemnek, más és más gyógyító ereje és képessége van.

A Kahi Loa célja, hogy az életerő szabadon áramoljon, ezzel biztosítsa a harmóniát és az egyensúlyt a masszázson résztvevőben. Kiváló módja a relaxáció elősegítésének, megnyugtat, energiával tölt fel. Segíti a test természetes öngyógyító folyamatainak a beindulását, elősegíti a test relaxációját, megnyugvását és regenerálódását. Továbbá pozitívan hat elménkre és lelkünkre is egyaránt. A hawaii sámánok az érintés gyógyító erejét alkalmazták, a masszázs során ugyanis a szeretetteljes, pozitív energiával feltöltött érintések átadásán van a hangsúly.

Mivel a mozdulatok rendkívül óvatosak, finomak, így a masszázs alkalmazható időseknél és csecsemőknél is egyaránt. A Kahi Loa célja, a lelki blokkok feloldása, a fizikai problémák orvoslása. A Kahi Loa kezelés alatt fontos, hogy a páciens is aktívan részt vegyen a kezelésben. A masszázs vékony ruhában, és ruha nélkül is végezhető. Időtartama általában 1-1,5 óra.

(Forrás: lelkielet.hu, huna.hu/hu/kahi-loa/ l Kép: pixabay.com)