Jump to content

Masszázs a belső harmóniáért

2017. 02. 28. 09:36

Mit szólnál hozzá, ha egy masszás alkalmával úgy éreznéd magad,mint akit teljesen kicseréltek? Amiután elhinnéd, hogy remek ember vagy és minden,amibe belefogsz sikerrel fog zárulni. Tested-lelked feltöltődik energiával, belső egyensúlyod helyre áll, valamint egész lényed átjárja a pozitív gondolkodás. Ha mindezt átélnéd próbáld ki a gyógyító ma-uri masszázst!

Honnan ered?

A masszázs eredete az ősi polinéz világig nyúlik vissza, amely egy ősi hawaii tánc mozdulatainak felhasználásával alakult ki, és és és megőrzite az ősi polinéz szigetvilág lakóinak pozitív életszemléletét. A ma-uri szó jelentése, életerő,korlátlanság, de olyan emberre is mondják, akik nem ismernek határokat és nincs előttük lehetetlen, ha a sikert és a céljaikat szeretnék elérni. A masszázs pozitív hatásai közé tartozik, hogy megemelik és harmonizálják a test energiaszintjét, összehangolják a bal és a jobb agyfélteke működését, a test-lélek-szellem szintjén harmóniát teremtenek, segítenek a testi panaszok, problémák enyhítésén.

Mi a célja?

A ma-uri masszázs célja a belső gátaknak, blokkoknak az feloldása, fizikai és mentális síkon egyaránt.. Ebben segít a megnyugtató, relaxálásra alkalmas, biztonságot nyújtó környezet csakúgy, mint résztvevőre irányuló, maximális figyelem.A masszázs során a testet olajjal keni be a masszőr majd ringatózó tánclépésekkel körüljárja a testet , ezután kezdődhet a masszázs.

Az a bizonyos technika...

A masszőr az alkarjával dolgozik, mélyre ható, erős mozdulatokat tesz. A technika lényege a ritmikus ismétlődés, ami miatt a test könnyen ellazul, s végül az elme is. A ma-uri masszázs szerves része a zene és a hullámzó érzetet keltő masszázstechnika, melyek képesek intenzív érzéseket kiváltani. Nem ritka, hogy a feloldott pszichés blokk után, az emberből előtörnek az elfojtott érzelmek, nyomasztó, szorongató gondolatok, vagy épp euforikus boldogságot él át. A masszázs hatására, teste-lelke megnyugszik, megkönnyebbül és felszabadul, ugyanis a ma-uri masszázs az elme és a test közötti energiaáramlást segíti, a cselekvésre és hatékonyságra összpontosít. Nemcsak a fizikai testre van hatással, hanem az érzelmekre, emlékekre, szociális kapcsolatokra is.

Mire jó?

A masszázs mindemellett oldja a stresszt, a nyugtalanságot, a feszültséget, a depressziót, az alvászavart, Hatására beindulnak a szervezet öngyógyító energiái. Izomzatunk, ízületeink hajlékonyságát valamint a teljes ellazultság érzését segíti elő. Egyensúlyba hozza vérnyomásunkat, jó hatással van bőrünkre, kedvezően hat a vérkeringésre, továbbá a szervezet energiaszintjét is egyensúlyba hozza.

Mint minden masszázs, a ma-uri masszázs is segít, hogy megtaláljuk önmagunkat, erősíti az immunredszerünket, növeli az önbizalmat, az önértékelést. Fokozza az öröm érzetét, meggátolja a negatív gondolatokat, és a negatív energiák áramlását. A masszázs időtartama 1-1,5 óra., amely alatt garantált a tartós megtisztulás és az egész lényünket átjáró nyugalom.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)