Jump to content

Tavaszi fáradtság gyötör? Ezekkel az ételekkel könnyen elűzheted...

2017. 04. 11. 19:30

Az évszakváltás mindig megviseli a szervezetet, főleg ha az immunrendszer le van gyengülve, vagy az energiaszintünk alacsony. Némi odafigyeléssel, megfelelő táplálkozással, sporttal azonban könnyen az egekbe szökhet energiaszintünk és jókedvünket is visszanyerhetjük. Mit (t)együnk ezért?

A tavasz beköszöntével előfordulhat, hogy energiaszintünk a hirtelen időjárásváltozásnak, a jó időnek, a napsütésnek köszönhetően nehezen áll át, ennek köszönhetően pedig gyakran fáradtnak és álmosnak érezhetjük magunkat. korai. Egy kis odafigyeléssel, van megoldás energiaszintünk és életkedvünk felturbózására. A jól megválogatott étrend, nem csak testednek és egészségednek, de lelkednek is garantáltan jót tesz. Hiszen, ha megfelelően táplálkozunk kedvünk, közérzetünk javul, feltöltődünk életerővel és energiával, valamint a stresszes szituációknak is könnyebben fogunk ellenállni.

Első lépésként fontos a magnéziumban gazdag étrend, ugyanis ennek hatására megnő a szervezetben a szerotonin termelés, amely az endorfinhoz hasonlóan képes az embert energikusabbá és jókedvűvé tenni.

S, hogy mit kell ezért fogyasztani?

A mandula, kesudió (olajos magvak), mogyoróvaj, spenót, borsó, lencse, bab (hüvelyesek) a burgonya, banán, és bizonyos halak is kiváló magnézium forrásként szolgálnak. Magnézium mellett, egészségünk védelme érdekében, B2-, E-vitamin, valamint cink is található bennük.

Védekezzünk természetes módon a stressz ellen!

A mindennapos rohanás, a stressz nem kíméli testünket, lelkünket. Hogy könnyebben ellenállj a nyomasztó, szorongató, stresszes érzésnek, hogy könnyedén vedd a mindennapok akadályait, fogyassz sok gyümölcsöt. Az erdei,(bogyós) gyümölcsök ásványi anyag és vitamin tartalma rendkívül magas. Az eper, a málna, a szeder, az áfonya mind C- Vitaminban gazdagok. Fogyasztásuk csökkenti szervezetünk stresszhormon termelését, könnyebben megőrzizzük nyugalmunkat. Nyugtalanság, frusztráció, izgatottság, és alvásproblémák ellen kiváló orvosság a triptofán tartalmú ételek fogyasztása. Ezekre a problémákra kiváló gyógyír, ha tejtermékekben, túróban, szójatejben, tofuban, lencsében gazdag ételeket fogyasztasz.


Az egészséges élelmiszerekben gazdag étrend és táplálkozás az emésztőrendszerünkre is kedvezően hat, nem csak kedélyállapotunkat befolyásolja. Hogy elősegítsd a méregtelenítést, fogyassz sok sóskát, spenótot, brokkoliféléket, melyek segítenek a zsírégetésben és a méregtelenítésben is egyaránt.

Figyeld meg, ha egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetsz arra, hogy mikor és mit eszel, egy idő után érezni fogod magadon a külső-belső változást. Nem leszel stresszes, ingerlékeny, fáradékony. Ha az egészséges életmódot választjuk, odafigyelünk arra, hogy mikor és mit eszünk, rendszeresen mozgunk, sportolunk jókedvünk és energiaszintünk szárnyalni fog. Ebben az esetben pedig, évszaktól függetlenül sokkal kiegyensúlyozottabbak és élettel telibbek leszünk. 

Megéri odafigyelni Önmagunkra!

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)