Narancs
A C-vitaminban igen gazdag narancs, segít visszaállítani a stressz okozta vérnyomás és kortizolszint ingadozást. A kortizol legfontosabb feladata a specifikus fehérjeszabályozás a szervezetben, bizonyos stresszhelyzetekhez való azonnali fizikai alkalmazkodásunkat segíti elő. Továbbá a narancs jó hatással van immunrendszerünkre, erősíti a szervezet védekezőképességét a betegségek ellen.
Pulykahús
A pulykahúsban található „L-triptofán” nevű aminosav, a szerotonin termelését segíti elő, a szerotonin pedig a jókedvért felelős hormon, amit számos esetben a csokoládéból veszünk magunkhoz. Kutatások szerint, az „L-triptofán” nyugtató hatással van a szervezetünkre. Egy kiadós pulyka vacsora után, szervezetünk nem csak jóllakottá válik, de ellazul és megnyugszik.
Lazac
Az lazac az „Omega-3” zsírsavakban gazdag ételek közé tartozik, tökéletes gyógyszer lehet a szívbetegségben szenvedőknek, továbbá fogyasztása szabályozza a stresszhormonok működését, azaz, az adrenalin és kortizol kibocsájtást. A lazac rózsaszín színéért felelős „astaxantin” festékanyag jelentősen csökkenti a vérben található gyulladást jelző fehérje szintjét. Éppen ezért, a rendszeres lazacfogyasztás jótékony hatással van a géneket hordozó DNS-re is. Továbbá csökkenti a szívritmuszavar és a pitvarremegés kialakulását.
Csokoládé
A csokoládé cukortartalma megemeli az agy szerotonin szintjét, ezáltal jó közérzetet biztosít. A zsírtartalma endorfint szabadít fel, mely szintén növeli a szervezet boldogsághormon szintjét. A benne található magnézium pedig stresszcsökkentő hatással bír. A szervezet számára a csokoládé fogyasztás pozitív érzetet nyújt, így agyunk hozzá szokik ehhez a reakcióhoz. Ezért jellemző az,hogy stresszes helyzetben egyes emberek egyből az édességekhez nyúlnak, ha megnyugvásra vágynak.
Banán
Gazdag ásványianyag tartalma miatt, igazi stresszcsökkentő. Fogyasztása elűzi a fáradtságot, jókedvre derít és az éhségérzetet is csökkenti. Továbbá izomlazító hatása van, és elősegíti az emésztést. Magas a szőlő- és gyümölcscukor tartalma, mely feltölti a szervezetet energiával, és javítja a koncentrációs képességet. A benne található kálium és magnézium, jó hatással van az idegrendszerre, emellett fontos szerepük van a szervezet folyadékháztartásában is.