Jump to content

Sportolni a nyaralás alatt? Miért ne!

2017. 06. 15. 17:00

A nyaralás a kikapcsolódásról, feltöltődésről, pihenésről, relaxálásról, a jókedvről és a nevetésről szól. Aki teheti, igyekszik ebben a néhány napban kizárni a stresszt, a feszültséget, elengedni a mindennapi problémákat, és arra összpontosít, hogy feltöltődjön energiával, életkedvvel és jól érezze magát a nyaralás alatt.

Ha rendszeresen sportolsz, ha szereted a mozgást, a nyaralás alkalmával sem kell lemondanod erről, és közben ugyanúgy jól érezheted magad, és feltöltődhetsz, mintha a vízparton pihennél.A legtöbb szállodának és hotelnek van szabadtéri vagy beltéri konditerme, ezeket is igénybe vehetjük, ha sportolni szeretnénk. Ha erre nincs mód, akkor iktassunk be az estékbe egy vízparti futást, vagy próbáljuk ki a klasszikus vízparti sportok egyikét.

Nyaralóhelyeken nagy népszerűségnek örvend a röplabda, kézilabda, tenisz, de tollasozhatunk, pingpongozhatunk vagy éppen focizhatunk is, ha rendelkezésre állnak a megfelelő sporteszközök. Ha vízparton vagyunk nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a naptejről, napszemüvegről, megfelelő ruházatról, fejfedőről és mindig legyen nálunk víz! A napon ugyanis könnyen kiszáradhatunk, leéghetünk.

Ha ismeretlen helyre utazunk, remek alkalom a túrák, kirándulások megszervezése, a város és a vidék felfedezése, nem is kell egy utazás során keményebb sport, mint egy gyalogtúra. Ilyenkor is gondoljunk a megfelelő öltözetre, fejfedőre, vízre, valami harapnivalóra (műzliszelet, alma) valamint vigyünk magunkkal naptejet, hogy le ne égjünk. Ha túrázni indulunk alaposan válasszuk meg milyen cipőt viselünk, legyen tartása, de szellőzzön is.

A legkedveltebb mozgásforma melyet vízparton űzhetünk, mi más is is lehetne, mint az úszás. Az úszás a legkiválóbb választás ebben a hőségben, arra azonban mindig figyeljünk,hogy csak akkor menjünk vízbe, ha biztosan tudunk úszni, valamint felhevült testtel ne rohanjunk a vízbe! Ha valami újat, de mindenképpen vízi sportot szeretnénk próbáljuk ki a víz aerobicot. Sokkal hatékonyabb edzésforma, mint a szárazföldi párja.

Ha nyugalmas, energetizáló mozgásformára vágyunk, válasszuk a jóga valamelyik formáját. Ezt bárhol végezhetjük, a lényeg, hogy önmagunkra fókuszáljunk. A jóga nem csak a testnek, a léleknek is jót tesz.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)