Jump to content

Eredményes célkitűzés és az eléréshez vezető út

2019. 02. 12. 19:00

Nemcsak az alakunk visszaállításáért, alakításáért akarunk a legtöbbször fogyni. Talán nem titkoltan ez az elsődleges cél, de mégis nagyon sokat számít az egészségünk is. Aki már fogyott sikeresen diétával, az azt is tudja, hogy nagy kitartás kell ahhoz.

Befektetett munka nélkül szinte semmiben sem érünk el eredményt. A fogyás is pontosan ilyen. A diétázás csak az egyik eszköze annak, hogy fogyást észleljünk testünkön, de jó tudjuk, ha ezt nem kíséri mozgás, akkor a fogyás mértéke sem feltétlenül az, amit várunk, és a testünk sem biztos, hogy azt mutatja, amit látni szeretnénk.

A testmozgásnak kézen fogva kell járnia azzal, hogy odafigyelünk élelmünkre. Ezt majdcsak mindenki így is csinálja, de ettől függetlenül a fogyás mégis okozhat nehézséget. Általában rövid időn belül látni szeretnénk az fergeteges eredményt. Ha nagy súlytól kell megszabadulni, az elején akár látványos is lehet, de mihelyt már nem ugyanabban az iramban tűnik el a felesleg, mint az elején, sokan feladják. Ezt pedig erősítik bennünk azok a csoda diéták, amelyeket láthatunk, hallhatunk, és rövid időn belül nagyon eredményes fogyást garantálnak. Biztosan van ilyen, nem is kétséges, ám annak következményei is lehetnek, méghozzá az egészségünket veszélyeztetve. Bátran vágjunk bele diétába, amelyet fel lehet fogni életmódváltásnak is, de azzal úgy kell számolni, hogy egy hosszú távú befektetés, amelyet érdemes tartani, amennyiben az  egészségünket is támogatja. A diéta jelentheti azt is, hogy az addig folytatott táplálkozásunkra sokkal jobban odafigyelve, minőségi alapanyagokból összeállított egészséges étrendre állunk át. Azért, mert diétába kezdünk, nem kell egyet jelentenie az unalmas, egyhangú, íztelen és nem finom ételekkel. Sőt, nagyon változatosan lehet diéta alatt is táplálkozni, azonban szemléletet kell váltanunk. Fedezzünk fel minél több gyümölcsöt, zöldséget. A húsfélékből is bátran használjuk fel. Kombináljuk az ételeket úgy, hogy minél több rostot, vitamint, hasznos tápanyagot vigyünk be a szervezetünket. Emellé természetesen a test vízháztartására is oda kell figyelnünk. Sőt mi több, diéta nélkül is testünk egészséges működéséhez alapvető fontosságú a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás. A koplalás és a víz megvonásával valóban csökkenhet az a szám, amit a mérleg mutat, de ez egy rossz játék a testünkkel. A legrosszabb, amit csak tehetünk magunkkal. Testedzés és diéta mellett pedig különösen fontos odafigyelni arra, hogy a napi két liter folyadékot elfogyasszuk.

A testmozgásról már írtunk. Anélkül is eredményezhet fogyást a diéta, de ha azt szeretnénk, hogy izmaink fejlődjenek, bőrünk visszanyerje rugalmasságát, és ne csak a lógó bőr maradjon a fogyás után, akkor szükséges a mozgás. Sőt, az mentálisan is megerősít, vagyis még a lelki állapotunk is javulni fog.

Az előre eltervezett, beiktatott és javában gyűrt diéta ideje alatt komoly változásokat élhetünk meg, amely megmutatkozhat fizikailag is, de lelkileg is élhetünk meg mély és magas pontokat. A diétázást inkább váltsuk le egészséges életmódra, amelyet aztán tartani is fogunk. Néha egy kis bűnözés, édes élvezetek fogyasztása is beleférhet, de ez ugyancsak megerősít lelkileg és egészségileg is. A diéta betartásához kitartásra, erős elhatározásra és cselekvésre van szükség, ezért fontos foglalkozni a lelkünkkel is. Tűzzünk ki magunknak elérhető célt, amelyet el szeretnénk érni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)