Jump to content

Csoportban az erő és a kedv

2019. 02. 14. 19:00

Lépten-nyomon találkozhatunk az egészséges életmódra motiváló emberekkel, hírekkel, cikkekkel. Eköré már külön iparág épült, és könnyen úgy érezhetjük, hogy beleveszünk a rengetegbe.

Talán azt mindenki elismeri azt, hogy a diéta önmagában csak minimális eredményt adhat. Persze, akinek nem nagyobb súlyfeleslegtől kell megszabadulnia, csak egy kicsit kell visszább fognia magát, annak egy egyszerű, rövidebb diéta is megteszi, de általában, aki eredménnyel szeretne fogyni az tudja, hogy az étrendre való odafigyelés mellett szükséges a testmozgás rendszeresítése.

A fitten tartás mellett az izmok kiépítése, növelése és a bőr feszességének visszaállítása érdekében is. A csak diétás fogyás ugyanis nem biztos, hogy elégedettséget ad akkor, ha a tükörbe nézve a lógó bőrt látjuk. Rendben, elfogadjuk, hogy kell e testmozgás, méghozzá abból is a rendszeres, de ha mindezt otthon kezdjük meg, akkor a kezdeti lelkesedést hamar felválthatja a közöny, a nemtörődömség. Aki már ezt megtapasztalta magán, de feltett szándéka a fogyás és teste formázása, az a csoport erejéhez fordult.

Sokan járnak el edzőterembe, akár személyi edző segítségét kérni abban, hogy eredményes átalakuláson menjen keresztül teste és ezáltal némileg az élete is. Személyi edző sem szükséges ahhoz, hogy a mozgás eredményes és élvezhető legyen. Ha nem működik egyedül, akkor lehet, hogy a csoportos edzésben kellene gondolkodni. Már csak azért is, mert jó látni, hogy más is izzad, velünk együtt izzad. És küzd, akkor is, ha égnek az izmai. Ebből az is kiderül, hogy nemcsak mi érezzük úgy, hogy mindjárt leszakadnak a kezeink, lábaink, az utolsó hasprésre már talán nincs is erőnk. De látjuk, hogy egy nálunk idősebb, gyengébb, nagyobb túlsúllyal rendelkező edzőtársunk milyen kitartó, így már csak azért is viseljük a kínokat. Arról nem beszélve, hogy a csoportnak ereje van, motiválnak a többiek, az edző, sőt lendületet is adnak a feladatok elvégzéséhez.

Akikkel együtt edzünk, jó kapcsolatba is kerülhetünk velük. Újabb embereket ismerhetünk meg edzőtársaink személyében. Talán még barátságok is születhetnek, de ha nem is, akkor is nyitunk a világ és az emberek felé. Kilépünk buborékunkból és a komfortzónánkból is olykor.

Nem mindennap ugyanolyan, így vannak nehezebb és szuper napok is. Talán az edzés lehet az, amelyet mégis könnyebben élünk meg akkor, ha a jó a csapat. Még a mozgás is olyan lendületessé válhat, hogy sokkal inkább érezhetjük az bulinak, mintsem edzésnek.

A csoportos edzésnek az az előnye is megvan, hogy ha már kifizettünk egy havi bérletet, akkor nem hagyjuk azt kárba veszni. De nemcsak a költséghatékonyság miatt, hanem mert a mozgás így, többen együtt sokkal élvezetesebb, sokkal motiválóbb és még inkább azzá válik, ha annak látható eredményei is lesznek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com, pexels.com)