Jump to content

Terv önmagam és egészségem érdekében

2019. 09. 17. 19:00

Rajtunk áll a döntés, hogy egészségesen éljünk. Ám, ha hozzászokunk egy másfajta életvitelhez, arról nehéz átállni. Ahogy mondani szokták, minden fejben dől fel.

A döntés joga a miénk, hogy miben és hogyan szeretnénk élni. Amikor azonban betegség üti fel a fejét, vagy egyszerűen csak a közérzetünk nem jó, mert mást szeretnénk a tükörben látni, máshogy szeretnénk magunkat érezni.

A „fejben dől el” állapothoz nem kell sok, de a megvalósításhoz igen. Ha már nem érezzük jól magunkat saját bőrünkben, akkor át kell gondolni, hogy mit nem teszünk jól. Mert valami akkor az életvezetésünkben is sántikálhat, valamint a külső környezet és inger is befolyásolhatja életünket. Ha a kívülről jövő ingerekre nincs ráhatásunk, mi saját magunk sokat tudunk az életünkön alakítani.

Mielőtt bármit is tennénk, érdemes átgondolni az életünket. Hogyan élünk? Mit kellene módosítani az életmódunkon, hogy egészségesebbé váljunk? Mindent jegyezzünk fel egy füzetbe, és azt is írjuk fel, hogy min kellene módosítani. Írjuk le azt is, hogy mitől lennénk boldogok, elégedettek.

Írjuk le magunkról azt is, hogy ha elérnénk azt a súlyt, és alakot, amit szeretnénk, az mit váltana ki belőlünk. Bármikor visszalapozunk ehhez a feljegyzéshez, újból erőt meríthetünk, és elkaphat az a kellemes érzés, amelyet az válthat ki, ami felé tartunk.

A leírt szónak az az előnye, hogy bármikor, amikor kedvünk tartja, akkor felidézhetjük. Vegyük elő időnként azt a füzetet, amelybe leírtuk az egészségünkkel, az életünkkel kapcsolatos feljegyzéseket. Segíthet abban, hogy az álmainkat megvalósítsuk, ne térjünk le a már megkezdett útról.

Az egészséges életmód útjára való lépés már jó jel, de arról nagyon könnyen le is lehet térni, ha elvonja valami a figyelmünket, vagy ha elgyengülünk, és visszatérünk az előző életmódhoz. A füzetben feljegyezett cél azonban segít vágyaink elérésében.

Ahhoz, hogy az egészséges életmódot betartsuk, kellő elhatározás, motiváció szükséges. Új szokásrendszert kell magunkban kialakítani, és azzal is számolni szükséges, hogy mi kell annak megvalósításához. Azt is fogalmazzuk meg, hogy milyen változásokat kell beépítenünk az életünkbe ahhoz, hogy egészségesebbek, mozgékonyabbak legyünk.

Az egészség az étkezéssel és a mozgással együtt járó eredmény. Keresni kell egy olyan mozgásformát, amelyet akár otthon és szívesen végzünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek:)