Jump to content

Nemcsak a víz egészséges, van más is

2019. 11. 18. 19:00

Az egészség olyan kincs, amelynek sokkal nagyobb lesz az értéke, ha változás áll be abban. Emiatt érdemes megelőzni a bajt.

Az egészség érdekében teszünk akkor, amikor mozogni kezdünk, amikor megvásároljuk az egészséges élelmiszereket, és amikor a gondolataink közül is megpróbáljuk kitaszítani a negatív, megbetegítő gondolatokat. Az egészséges étrend nemcsak az élelmiszerekre vonatkozik, hanem a folyadékra is.

Jól tudjuk már – hiszen annyi helyről halljuk és olvassuk -, hogy a nem elegendő folyadékfogyasztással is megbetegíthetjük magunkat. Oda kell tehát figyelni arra, hogy a napi minimum másfél liter vízfogyasztás meglegyen.

A víz nemcsak alapvető szükséglet, de a legfontosabb folyadék. Ez azonban nem azt jelenti, hogy csakis vizet fogyaszthatunk egész nap. A csapvíz mellett (vagy helyett) sokan vásárolnak palackozott ásványvizet. Van azonban néhány más folyadék is, amely nagyon egészséges. A vízivás mellett mást is lehet fogyasztani azért, hogy megóvjuk egészségünket.

Senkit sem az alkohol tudatos, rendszeres és nagymértékű fogyasztására sarkallunk, de a sör egészségre jótékony is lehet, ha a napi egy pohár limitet betartjuk. A vízfogyasztás mellett a naponta elfogyasztott pohárnyi sör nemhogy ártalmas, de még jó hatással lehet az egészségünkre is. Természetesen feltétel az, hogy más alkoholos italt már ne fogyasszunk.

A zöld tea az, amelynek fogyasztása jó hatással van a szervezetünkre. A zöld tea tele van olyan antioxidánsokkal, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, a vérnyomást. Sőt, a zöld tea még úgy tűnik, hogy egyes komoly betegségek (Parkinson-kór, Alzheimer-kór) kialakulásának esélyét is minimalizálhatják.

Az alapvető élelmiszereink egyike a tej, amelyre talán mondhatják azt, hogy csecsemőkor után már egyáltalán nem lenne szükségünk rá, mégis étkezéseinkhez felhasználjuk, ráadásul az egészségünk védelmében is részt vehet. Ha már tej, akkor a kókusztejről is szót ejthetünk, mint egészséges ital.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)