Jump to content

Elő a régi játékszerekkel, váljanak sporteszközzé

2020. 02. 21. 19:00

Ahogy kezd jobb idő lenni, ahogy kezdenek a nappalok megnyúlni, úgy éledünk fel mi is a téli bekuckózásból. Ebben az időszakban döbbenünk rá általában, hegy mennyit híztunk, hogy eltunyultunk.

Amint ez a felismerés elér bennünket, talán úgy térünk észhez és változtatunk szokásainkon. Könnyebb, egészségesebb ételekre vágyunk, és a jó levegőn egyre gyakrabban tartózkodunk. Talán még a mozgásra is nagyobb kedvünk támad. Nem lehet kibúvót találni azzal, hogy drága edzőtermekbe nem akarunk járni, ugyanis a kocogás, az otthoni torna ugyanúgy megengedett. Senki sem kényszerít arra, hogy nagyobb kiadásokba bocsátkozzunk. A mozgást otthon ugyanúgy el lehet végezni, mint fitneszközpontokban.

A 80-as években gyermekkorukat élő lányok játékeszközei gyakran olyan mozgásos tevékenységhez kapcsolódtak, mint a hullahopp karika vagy az ugrálókötél. Ugyanezek a sporteszközök ma is ugyanolyan jó szolgálatot tehetnek, mert egyszeri beruházást igényelnek és segítenek az alakformálásban. Nemcsak a nőknek kiváló, de a férfiak is ugyanúgy használhatják.

A csípő és hastájéki zsírpárnától minden hölgy szabadulni szeretne. Megoldást jelenthet a hullahopp karika megkeresése és aktív használata. Se nagy hely, se más beruházás nem szükséges ahhoz, hogy a hullahopp karikával végzett gyakorlatok hatását megérezzük. Napi 10-15 perces karikázás látványos eredményt hozhat, amelyek centiben mérhetővé válnak. A derék és has táján jelentkező hurkák is eltűnhetnek, azonban megmozgatja a térd és a boka ízületeit is. Ha nincs otthon hullahopp karika, és vásárlásra adjuk a fejünket, akkor inkább a fából készült, nehezebb súlyú darabra essen a választásunk, mert a súlya miatt sokkal hatékonyabb lesz a mozgás, a fogyás is.

Másik kedvenc sporteszközzé az ugrálókötél válhat. Nemcsak a gyerekek használhatják, de a felnőttek számára is kiváló, mert majdcsak minden izomcsoportot megmozgat. Ugrálókötelezés közben szólhat kellemes, ritmusos zene, amely lendületet ad. Az ugrálókötelezés fejleszti az állóképességünket, emellett pedig a ritmusérzékre, valamint a koordinációs képességre is nagy jó hatással van. Használatával minimális a sérülésveszély, hatékonyan égeti a zsírt, erősíti az izomzatot és a keringést is javítja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)