Jump to content

Ha nem megy a zsír

2020. 07. 20. 19:00

A nők tipikus kritikus testrészei közé tartozik a popsi és a has. A hízás jóval könnyebben megy, mint az onnan való fogyás, és olykor még a mozgás, diéta ellenére sem sikerül leadni ezekről a testrészekről. Miért?

Minden igyekezeteddel azon vagy, hogy a fenékre, hasra felszedett zsírpárnától megszabadulj? Akkor valószínűleg cukor- és szénhidrátmentesen étkezhetsz, de azt sem mindegy, hogy mikor és mennyit eszel. Ha az étrendünkbe tartozó egészséges tápanyaggal látod el szervezetedet, még az sem mindegy, hogy azt mikor teszed meg.

Fontos, hogy ne mellőzd az étrendedből a zsírokat, méghozzá az étrend legalább 30%-át kell kitennie a zsíroknak. A zsírok tehát elengedhetetlen eleme az étkezésnek, és hogy az egészséges vonalat képviseld, úgy azt halból, olívaoljból, olajos megvakból gyűjtheted be. Az étrend további részét pedig az egészséges szénhidrát, vagyis a teljes kiőrlésű ételek jelentsék.

Nemcsak az magadhoz vett ételekre figyelsz, hanem a mozgásra is? Mégsem tűnt el a hasadról a felesleg? A futás sokak által szorgalmazott mozgásforma. Főleg azért, mert nem eszközigényes, és bárhol megoldható. A futásból eredő fogyás látványos lehet, de egy idő után már nem biztos, hogy elegendő ahhoz, hogy eltűnjön a zsírpárna a hasról. A futás mellett egy idő után érdemes beiktatni edzőtermi edzéssel felpörgetni az anyagcserét, munkára bírni az izmokat. Ha az edzőtermi edzés nem is szimpatikus, akkor otthon, súlyzók használatával is kombinálhatod az edzést.

Aztán a tudatosságunkat és az akaratunkat sem mindig tudjuk megőrizni. Főleg akkor engedjük el magunkat, ha azt érezzük, hogy egész nap annyira tudatosan odafigyeltünk arra mit és mennyit ettünk, ezért egy nehezebb nap után megengedünk magunknak egy kis nasit estére. Egyfajta önjutalmazás ez, amellyel azonban hazavágjuk az egész napot. Főleg, ha ezt tényleg este csináljuk meg. A néhány falat önjutalmazó nasi nem segít a fogyásban, és ha úgy is érzékeljük, hogy éppen csak csipegetünk, akár még hízáshoz is segítjük magunkat.

Ha feltett szándékunk zsírtól megszabadulni, akkor az egészséges táplálkozáshoz a megfelelő folyadékpótlás is hozzátartozik. Sokan esnek abba a hibába, hogy nem ügyelnek az elegendő ivásra, pedig a kiegyensúlyozott és egészséges étrend csak úgy ér valamit, ha elegendő vizet is fogyasztunk.

Ha hasról és vagy fenékről is fogyni szeretnénk, akkor az elhatározás mellé a tettek is szükségesek. Nem napok alatt fog megtörténni a fogyás, a test alakulása, tehát elszántság és türelem szükséges.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)