Jump to content

Kezdd mozgással a napokat!

2020. 09. 29. 19:00

A fogyáshoz hozzásegítő úton bizonyára az egészséges táplálkozás és a mozgás kombinációján kikövezett út vezet.

A mozgásnak számos előnye van. Természetesen az alakformáló hatása is jelentős, de az egészség karbantartása szempontjából még fontosabb.

Még ha ezt tudjuk is, néha olyan nehéz rávenni magunkat. A reggeli órákban sokaknak teljességgel elképzelhetetlen a korai testmozgás, de délutánra is lehetünk annyira fáradtak, hogy nem tudjuk rávenni magunkat a mozgásra. Sokan esnek bele abba a hibába, hogy szándékosan délutánra, munka utánra tesszük az edzés időpontját, de alig várjuk, hogy valami kifogást találhassunk. Márpedig, ha ez így marad, akkor az edzés, a sportolás teljesen kimarad az életünkből.

Itt az ideje a reggelben gondolkodni

Bármilyen nehéznek tűnik, a reggelre időzített testmozgásnak számos pozitív hatása van. Igaz, hogy a szokottnál korábban szükséges ébredni, de megéri. Lehet, hogy elsőre megítélve nehéz a szokottnál is korábban ébredni csak azért, hogy mozogjunk, valójában az egész napunkat meghatározhatja ez a tevékenység. Bármilyen otthon végezhető mozgást választunk, az endorfint szabadít fel a szervezetünkben, amely olyan jó érzést kelt az egész szervezetünkben. A mozgás az egészség fenntartása miatt nagyon fontos, de legtöbbünknek nem rejtett szándéka az sem, hogy fogyni is szeretne. A reggeli edzés kiváló lehet azért is, mert akkor még a szervezet inzulinszintje alacsonyabb, így a zsír égetése sokkal hatékonyabban valósul meg. Ilyenkor még a test a saját raktáraiból veszi igénybe a mozgáshoz szükséges energiát és sokkal hatékonyabb anyagcserét eredményez. Mondhatni, hogy sokkal hatásosabb reggel edzeni. Arról nem is szólva, hogy reggel még nem fáradunk el a napi munkában. A reggeli tornával, edzéssel javuk a test, az agy oxigénellátottsága, amelynek köszönhetően a koncentráció is jobban működhet.

Akár napi 10 perces mozgás is megfelelő lehet arra, hogy átmozgassuk a testünket, hogy jól indítsunk a napunkat és tegyünk valamit az egészségünk és a fogyásunk érdekében. A fogyás érdekében végzett mozgás kulcsa a rendszeresség.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)