Jump to content

Légy résen ősszel is!

2020. 11. 09. 19:00

Az egészségünk és a fittségünk megléte erőt ad az akár nehéz mindennapokhoz is. Ezért azonban tennünk kell.

Az ősz nemcsak hűvösebb időt, de sötétséget is hoz. Meseszéppé teszi a tájat, de ez önmagában még kevés, hogy boldoggá tegyen bennünket. Sokakat keserít el a hideg, az eső, az, hogy egyre többet vagyunk kénytelenek az otthonunkban lenni. Az ősz kétségtelenül némi csendesítést eredményez bennünk. amire megfelelően kell reagálnunk.

 

Oda a fittség?

Nyáron sokkal több időt töltünk a szabadban, aminek köszönhetően energikusabbnak is érezhetjük magunkat, de az ősz gyenge indok arra, hogy erről lemondjunk. Ősszel ugyanúgy lehet túrázni, kirándulni, és a sportolást sem kell elhagyni. Akár otthon is mozoghatunk applikáció segítségével irányítottan, az edzőtermek és a fedett, sportolási lehetőségek ugyanúgy adottak ősszel, télen is.

Ha megoldható, akkor az is betudható őszi sportnak, hogy a munkahely elérését gyalog vagy kerékpárral valósítjuk meg és nem autóval, tömegközlekedési eszközzel.

Őszi csemege

Ez az évszak is ad számunkra sok gyümölcsöt, de ma már szinte bármit be lehet szerezni. A nyári készletünk már kifogyóban lehet, ezért ideje feltölteni a testünk vitaminkészletét minél több gyümölccsel és zöldséggel. Sőt a gyümölcsök és zöldségek turmixok, levek formájában még színesíthetik az étrendünket.

Csendesedj!

Ősszel az állatok egy része elvonul téli pihenőre. Ez az időszak kedvez ahhoz, hogy mi is ezt tegyük. Talán nem is esik nehezünkre, ha az őszi fáradtság jeleit érzed magadon. Ügyelj arra, hogy meglegyen a 7-8 órás alvás.

Legyél elővigyázatos!

A koronavírusos időszakban amúgy is szükséges a kézfertőtlenítés, de amint kintről az otthonunkba megyünk, mindenki számára első legyen az alapos kézmosás, hogy ne csak a koronavírustól, de egyéb kórokozóktól is megszabaduljunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)