Jump to content

Hétköznapi hiányok

2021. 01. 20. 19:00

Fittnek és egészségesnek szeretnénk magunkat érezni. Van, aki ezt cselekedeteiben is véghez viszi, mások csak ábrándoznak róla.

Az egészség agyban kezdődik. Azaz, ha eltervezzük, hogy egészségesen étkezünk és élünk, akkor már elkezdünk valamit. Ha emellé még mozgunk is és a lelkünket is egyensúlyban tudjuk tartani, na akkor beszélhetünk arról, hogy jól vagyunk és egészségesek is. Azonban számos tevékenységgel aláássuk ezt a tervünket úgy, hogy bele sem gondolunk azok káros hatásába.

Nevetés hiánya

Az optimizmus és a jókedv sok nehézségen átsegíthet. Se a kacagás, pe a pozitív hozzáállás nem oldja meg a gondjainkat, de átsegíthet a nehézségeken. Minden egyes nap, amit nevetés nélkül töltünk, az elvesz az életünk hosszából. A nevetés jó hatással van az egészségünkre. Megóv a szívbetegségektől, csökkenti a stresszt.

Reggeli kihagyása

Nagyanyáink mondogatták, hogy étkezz úgy reggel, mint egy király. Nem véletlenül tanácsolták ezt. nagyon fontos étkezésünk ez, mégis sokan kihagyják, pedig azzal azt idézhetik elő, hogy a súlyukat sem tudják tartani.

Sok ülés

Az ülőmunka a székbe kényszerít, ez nem vitás, azonban ha beiktatunk minden órában10  perces szüneteket, amiben megmozgatjuk magunkat, akkor a vérkeringésünket is helyreállíthatjuk, megmozgathatjuk az elzsibbadt izmokat. A mozgásszegény életmód egyenlő a hízással és számos betegség megjelenésével.

Sok ücsörgés a tévé előtt

A televíziózás mértéktelenül nemcsak a fizikai ellustulást eredményezi, de az agyunkat is ellustítja. A televízión kívül mást is lehet csinálni. A legjobb az olvasás.

 

Intimitás nélkülözése

Ha van társunk, de a szex kevésbé része az életünknek, azzal nemcsak a kapcsolatunknak ártunk, hanem az egészségünknek is. A szex ugyanis jó hatással van a testre, energiát égetünk el, stressztől szabadít meg, és a kapcsolatot szorosabbá teszi, felperzselheti a hangulatot.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)