Jump to content

Itt az ideje a böjtnek

2021. 02. 26. 19:00

A húsvétot megelőző időszakot böjtnek nevezzük, amikor a hagyományok szerint visszaveszünk a fogyasztásból.

A böjt nemcsak a vallásukat gyakorlók számára lehet jó, hanem annak is, aki meg szeretne szabadulni a testében felgyülemlett méreganyagoktól. Még az egészséges étkezés és életmód mellett sem árt a tisztítókúra, de sajnos a környezetünk is indokolja, hogy időként rászánjuk magunkat.

Az a környezet, ahol élünk és amit fogyasztunk, mind tele van szennyeződésekkel, amelyektől mentesíteni szükséges a szervezetünket. Ha nehezítjük a testünk működését az egészségtelen étrenddel, a mozgáshiánnyal, a káros szokásokkal, a szervezetünket folyamatosan mérgezzük.

A méreganyagok tehát bennünk van sokszor még akkor is, amikor igyekszünk odafigyelni magunkra. Aki kevésbé ügyel az étkezésre, az életmódra, az tapasztalhatja magán a méreganyagok olyan szintű felgyülemlését, hogy az már betegségekben, tünetekben nyilvánul meg. A magas vérnyomás, a gombás fertőzés, a bőrbajok, az allergia, a betegségekkel szembeni védtelenség, az emésztési zavarok, az ízületi fájdalom mind jelzés értékű.

Bármennyire is igyekszünk egészségesen étkezni, azt teljes mértékben nem lehet megvalósítani, ugyanígy a stresszt sem tudjuk kiiktatni az életünkből. A betegségek megjelenése mögött sok esetben tényleg a saját szokásaink is állnak, de emellett még más okok is jelen lehetnek. Egy tisztító kúra azonban arra adhat lehetőséget, hogy testünket pihentessük és a káros anyagok hatásait kiheverhesse, az ártó folyamatokat visszafordítsuk.

 

Tavasz közeleg és ez a legideálisabb időszak a böjtre, tisztító kúrára. Az talán kitalálható, hogy a tisztító kúra bőséges folyadékbevitelt jelent, de emellett a gyógyteák és a gyümölcsök, zöldségek fogyasztása jelenti a test méregtelenítésének eszközeit. Emellett a méregtelenítésben segíthet a sportolás, a szaunázás és a masszázs is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)