Jump to content

Ne vond meg magadtól a jót

2021. 04. 09. 19:00

A mozgás fél egészség. Az egészségtudat egyik alapvető elemét kell jelentenie az egészséges táplálkozás mellet.

Sokan kampányolnak a testmozgás fontossága mellett. Nemcsak olyanok mondják ezt, akik a mozgásból élnek, vagyis edzőként tevékenykednek, hanem azok a személyek is, akik fogyást szerettek volna elérni, vagy egyes testi betegség tüneteit akarták a mozgással enyhíteni, megszüntetni.

Sokkal többet tud azonban a mozgás tenni értünk. Még a lelkünkre is nagyon jó hatással van. Bármilyen bánat éri az embert, a sportolás gyógyírt jelenthet. Noha a probléma jól tudjuk, hogy így sem oldódik meg, de hatalmas belső feszültségtől szabadulhat meg. Az egyik legtermészetesebb stresszűző megoldás és a rendszeresen sportolók ismerik ezt az érzést.

A mozgás még ennél is többet adhat, ugyanis a meghanyatlott önbizalom növelésében is szerepet játszhat. Hogyan?

Külső

A mozgás az egészségünk karbantartója. Ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működjön, szó szerint mozgásba kell hozni. Azáltal, hogy testmozgásra adjuk a fejünket, úgy akkor is formálódik a testünk, ha nem feltétlenül az alakformálást tűztük ki célul.. A mozgással jó hatást gyakorlunk a testünkre.

 

Belső

De a lelkünknek is nagyon sokat jelenthet. Amikor a tükörben egy önmagunk letisztultabb, formásabb alakját látjuk és az tetszik, akkor a mozgás plusz motivációt ad. Még inkább megerősödhet az önbizalmunk, ha a kívülről is pozitív visszacsatolások érkeznek. Sőt a mozgás megadja annak lehetőségét és örömét, hogy felismerjük, hatással vagyunk azáltal önmagunkra. Meg kell mozdulni és tenni kell a fogyásért, az alakformálásért, az egészségért, de elegendők vagyunk ahhoz mi magunk is. Arról nem is beszélve, hogy habár a sportolás kivesz belőlünk fizikailag, de mégis feltölt erővel, energiával és még a közérzetünkre és a hangulatunkra is pozitív hatással van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)