Jump to content

Szabályok fogyáshoz

2021. 04. 21. 19:00

Ahogy beindul a jobb idő, azzal egyidőben jön ránk a vágy, hogy megszabaduljunk a feleslegtől, formába hozzuk a testünket. Ekkor kezdünk el diétázni és a mozgás valamelyik formáját is igyekszünk beilleszteni a napirendünkbe.

Elég néhány nap ahhoz, hogy a legtöbbünk életéből szép óvatosan (vagy nem is úgy) kikopjanak azok, amelyekről azt gondoljuk, hogy a fogyásunkhoz kellenek. A diéták sokadik verzióját kipróbálók már tudják, hogy milyen határokat kell feszegetni ahhoz, hogy némi eredményt tudjanak felmutatni.

 

Fejben dől el

Felejtsük el a diétát, nevezzük inkább az egészégünkhöz vezető útnak. Ez azt jelenti, hogy nézzük át az élelmiszerraktárunkat. Szabaduljunk meg minden olyantól, ami nem fér bele az egészséges étrendbe. Ennek megfelelően és tudatosan vásároljunk. A tudatos vásárlással, az agyunkban átalakított gondolatokkal az étkezési szokásainkat, az életmódunkat olyan irányba alakíthatjuk, amely támogatja az egészségünket. Az édes, kalóriában gazdag nassolnivaló helyett legyenek otthon gyümölcsök, magvak, amelyeket el lehet rágcsálni. Ami még nagyon fontos, hogy bármilyen ételt veszünk a szánkba, azt alaposan rágjuk meg. A lassú evés, az ételnek a nyállal való keveredése már az emésztést segíti, és így az evés is tovább tart. Ha pedig tovább tart, akkor kevesebbet fogunk enni. Élvezzük ki az ételek ízeit. Olyan étrendet alakítsunk ki magunknak, amely megfelel az egészségtudatnak, de az ízlésünknek is. Ahogy mondani szokták, minden fejben dől el, így a fogyás is ezzel indul.

 

Ami tilos, az egyben vonzó is

A diétákat, fogyókúrákat azért nehéz megtartani, mert tiltottak olyan ételek, amelyekben az örömüket leljük. Ilyenkor olyanná válhatunk, mint a gyerekek. Nem fér bele egy szelet csoki a diétába? Nem, de irtózatosan vágyunk rá. Egy gyengébb pillanatunkban pedig falhatjuk. Ha nagyon gyenge ez a pillanat, akkor egyiket a másik után. Tehát nemhogy nem segít a tiltás, de talán még ronthat is a helyzetünkön. A tiltás helyett inkább az egészséges mértéket találjuk meg. Azaz lényegében bármit ehetünk, amit megkívánunk, csak a mértékletességre ügyeljünk.

Naplózás

Azt gondoljuk, hogy nem ettünk, vettünk sokat bizonyos alapanyagokból? Ha nem tudjuk, akkor járjunk utána, vagyis mindent jegyezzünk fel. Macerásnak tűnik, de igazán jó tükröt tarthat egy ilyen napló. Kendőzetlenól rávilágíthat arra, hogy mit csinálunk jól és mit rontunk el diéta során.

Álmodd meg új magadat

Legyen egy kitűzött célunk, amelyet szeretnénk elérni, megközelíteni. ha magunkat előtt látjuk saját vékonyabb önmagunkat, talán az ösztönzés is erősebb lesz legbelül.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)