Jump to content

Nevezd másképp, csináld másképp

2021. 05. 12. 19:00

Így, tavasszal nagyon sokak – nemcsak nők – fontolják meg a fogyás ötletét. Ha már agyban megszületett a gondolat, akkor azt tetteknek is meg kell mutatkozni ahhoz, hogy a kívánt fogyás be is következzen.

Nehezen fogsz bele a diétába, fogyókúrába? Valószínűleg azért, mert már többször belekezdhettél az egyik fajtába és az csomó lemondással járt. Vagy legalábbis úgy élted meg. Mások is pont így lehetnek ezzel, ezért a diéta és a fogyókúra olyan negatív töltetű szavak, amelyek a koplalás, a kemény munkát sejtetik maguk mögött.

Azt is tudhatjuk, hogy az ilyen önsanyargatás könnyen válthat ki belőlünk egy olyat, hogy az egészet félredobva teletömjük magunkat tiltott finomságokkal.

Ahelyett, hogy kőkemény diétába kezdenél, csináld okosan! Nem kell diétázni, de az biztos, hogy alakítani kell a szokásokon, ha szinte észrevétlenül eredményt szeretnél elérni.

A változás főleg az étrendet érinti. Nemcsak azt fontos megválogatni, hogy mit eszel, hanem annak hogyanja. Ahhoz, hogy tényleg fogyást érj el, szükséges megfelelő táplálékkal ellátni a testedet. Ehhez a zöldség és a gyümölcs fogyasztása kötelező. Érdemes ezekből minél többet fogyasztani. A zöldségek nyers és párolt fogyasztása mellett a gyümölcsöt is lehet nyersen, smoothieként is fogyasztani.

A zöldség és a gyümölcs levesként is kiváló. Nemcsak a hozzávalók miatt szükséges levest fogyasztani, hanem azért is, mert kanalazni kell, és ez lassítja az evést, így az étvágyat is megfékezi.

A gabona fogyasztása segíthet abban, hogy észrevétlenül fogyj. Méghozzá a megfelelő gabonát kell fogyasztani és mértékkel. A teljes kiőrlésű gabonák közül az árpa, a zab, a teljes kiőrlésű búzaliszt és a barna rizs is azok a gabonafélék, amelyek jótékonyan hatnak az emésztésre. És igen, ebből a körből kimaradnak az édes, a fehér lisztből készült péksütemények.

Természetesen a mozgás sem árt ahhoz, hogy fogyj. Azonban ehhez az is elegendő, ha odafigyelsz arra, hogy ahová csak tudsz és lehetőséged van, gyalog vagy kerékpárral menj.

Az alvás nemcsak a regenerálódás szempontjából fontos tényező. A pihentető alvással azt garantáljuk, hogy a test elégesse a felesleges kalóriát. Ráadásul, ha pihent vagy, akkor nagyobb igényed lehet a testmozgásra. Az is bizonyított, hogy akinek alvása kielégítő, pihentető, kevésbé gondol a nassolásra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)