Jump to content

Ne csak a bemelegítés legyen elmaradhatatlan

2021. 08. 13. 19:00

Elgémberedett végtagok, zsibbadás, kellemetlen érzés amiatt, mert folyton ülő munkát végzel? Egy kis torna visszaállíthatja a közérzeted, megnyújthatja a letapadt izmokat.

Minden komolyabb testmozgás előtt szükséges bemelegíteni, levezetésként pedig nyújtani. Egy-egy gyakorlat után is jól jön a nyújtás annak a testrésznek az esetében, amelyet az előbb megkínoztunk. Ugyanakkor a reggeli nyújtózkodás is jóleső érzéssel tölt el. A lenyugodott izmokat felkészítjük ezáltal a napra. Amennyiben aktívan sportolsz, mozogsz, ne csak a bemelegítésre szánj időt, hanem a végén a nyújtásra is.

 

Miért érdemes?

Mert megelőzhető a sérülés

Ahogy a bemelegítés is azt szolgálja, hogy az izmok és az ízületek felkészüljenek a terhelésre, a mozgásra és így kisebb esélye van a sérüléseknek, úgy a nyújtásról se feledkezzünk meg, mert annak pontosan ugyanez a célja és még jó is esik.

Mert stresszoldó

Nemcsak edzés, sportolás után jó a nyújtás. Akkor is, ha épp feszült vagy valami miatt. Keress egy nyugodtabb helyet, akár a természetbe is kivonulhatsz és nyújts!

 

Mert segít…

… abban, hogy a napodban hanyatlást érzel koncentráció, figyelem során, rendszerint elálmosodsz amikor még topon kellene lenned, akkor kávé helyett nyújts!

Mert egyensúlyt ad

Nemcsak a napodnak, de a nyújtással a koordinációt és az egyensúlyt is lehet fejleszteni. A jógagyakorlatok többsége pontosan ilyen, így tehát a jóga nemcsak edzi a testet és a szellemet, de nyújt és fejleszt is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)