Jump to content

Tartsd magad fiatalon!

2021. 09. 07. 19:00

Hajlamosak vagyunk sok mindent a genetikára fogni. Azért ilyen a fogunk, a hajunk, a bőrünk…stb. A genetika tényleg befolyásoló tényező, de nem minden kenhető arra.

Az öregedés nemcsak természetes, de korral járó folyamat, amely mindent utol ér. Egyre több lehetőségünk nyílik, hogy azzal felvegyük a versenyt és megoldást találjunk problémáinkra, de sokszor saját magunkat nem kíméljük úgy, hogy arról nem is igazán veszünk tudomást.

Az öröklött tulajdonságainktól valóban sok függhet, de legalább olyan hatást gyakorolnak ránk a külső tényezők. Hiába vágyunk a szépség és a fiatalság megőrzése, ha az életvitelünk azt egyáltalán nem támogatja. A káros szenvedélyek mellett az egészségtelen étkezés, a mozgásszegény életmód legalább annyira öregítő hatású, mint a folytonos stressz. Az életvitelünk kihatással van a boldogságunkra, amely pedig megnyilvánul a testünkön is. Hogyan szeretnénk megőrizni a fiatalságot, ha minden az ellen működik? Arra kell törekedni, hogy találjunk szépséget az életben minden nehézség mellett is.

Az egészség fontossága nem megkérdőjelezhető. Ha fejlesztjük a testünket, azáltal kifejezzük a saját magunk iránti figyelmünket, szeretetünket. Az egészséges étkezés és mozgás az, amellyel erősíthetők az izmok, a csontos, az egész szervezet. Az egészség pedig megalapozza a test karban- és fiatalon tartását. Akár a házi vagy a ház körül végzett munka is jelentheti azt a testmozgást, amely hasznos az otthonunknak, a testünknek, ugyanakkor jó érzés, ha valamivel szépítjük, jobbá tesszük saját környezetünket.

Ahhoz, hogy tudjuk, hogy milyen tárgyaink hol találhatók, rendre van szükség. A rendezettség megóvhat a felesleges idegeskedéstől, ugyanakkor a napi rutinok biztonságérzetet adnak, amely ugyancsak a harmónia megteremtéséhez járul hozzá.

A testről való gondoskodás a fiatalság megőrzésének csak egyik tényezője. A lélekkel legalább annyira foglalkozni kell. Az ember alapvetően társas lény, így a magány nem a legjobb módszer, hogy lelkünket is boldogságban tudjuk. Az egyedüllét jól tudjuk, hogy nem azonos a magánnyal, ezért a társas kapcsolatok kialakítása és keresése, a barátokkal való beszélgetés és kimozdulás a lelket is fiatalon tartja, amely kivetül a fizikumunkra is.
A gyerekek és az állatok extra sok energiával töltenek fel, ezért kiváló és lélekemelő megoldás, ha gyerekekkel foglalkozunk vagy otthonunkat egy háziállattal is megosztjuk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)