Jump to content

Szabadtéri edzés profi eszközökkel

2021. 09. 23. 19:00

Nem szeretnél súlyos pénzeket személyi edzőre, edzőteremre költeni, de a mozgásról sem szeretnél lemondani? A szabadtéri edzőparkok ingyenes lehetőséget biztosítanak számodra is.

A nagyobb városok több szabadidős- és sporttevékenységre is lehetőséget ad. Azonban már nemcsak a nagyvárosokban, de kisebb településeken is megtalálhatók a szabadtéri edzőparkok. A bárki számára ingyenesen használható, szabad levegőn való mozgás testnek és léleknek is jó. A legtöbb ilyen parkban többféle edzőeszköz áll azok rendelkezésére, akik meg szeretnék mozgatni izmaikat. Mégis lehetnek különbségek az eszközkészletben.

Egy részük csak statikus eszközökkel van felszerelve. Ez a nem mozgó tornaszerek. Ide lehet sorolni a padokat, a korlátokat, a rudakat, a létrákat, a fekvőtámaszhoz használt állványokat, kötelet. Ezek a workout parkok. A dinamikus elemekkel felszerelt területen mozgó alkatrészekkel ellátott dinamikus szerek vannak: sétálók, taposók, mellizmot erősítő eszköz, derékmozgató, légbenjáró. Ez utóbbit nevezhetjük fitneszparknak.

A mozgás nemcsak a fizikai egészség megőrzését szolgáló tevékenység. Az az elmére és a lélekre legalább olyan jó hatással van. A fáradt napon végzett sporttevékenység olyan elégedettséget kelt az emberben, amely által mégsem még fáradtabbnak érezzük magunkat, hanem az feltölt energiával. Jó érzés annak gondolata is, hogy etettünk magunkért valamit. A természetben végzett bármilyen mozgás még inkább hozzájárul ahhoz, hogy ne csak a testünkben, de az agyunkban és a szívünkben is érezzük a mozgás kellemes hatását.

A természetben megtalálható bármilyen eszközzel ellátott park – legyen az futókör, kondipark, tornapálya stb. – hozzásegít testi, mentális és lelki egészségünkhöz. Ha a te közeledben is van ilyen lehetőség, használd ki. Nem tudod, hogyan kezdj hozzá? A videóban segítségre lelhetsz!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pexels, Pixabay | videó: https://www.youtube.com/watch?v=bxMOEREKXrs&t=71s)