Jump to content

Nincs kedved kint futni? Fuss bent!

2021. 10. 19. 19:00

Nem szereted, hogy korán sötétedik és ez még a kocogásodat is negatív irányba befolyásolja? Fuss futópadon!

Nem kötelező a szabadban futni. Erre létezik egy nagyon jó találmány, amelyet futópadnak hívnak. Épp azért szeretsz a természetben futni, mert közben nézelődsz? Nos, ha a korai sötétedés ebben úgyis meggátol, akkor miért ne futópadoznál?

 

Mire figyelj?

Ha a szabadban futsz, sokkal könnyebb koncentrálni a környezetedre, ezáltal pedig a tartásod is sokkal egyenesebb. A futópadon azonban jóval kevesebb inger ér, és hajlamossá válhatsz egy pontra fókuszálni, így a testtartásod még futás közben is hanyaggá válhat.

Ha kipróbálod a kocogásnak ezt a fajtáját, akkor csináld úgy, hogy az minél hatékonyabb legyen, valamint megpróbálhatod a szabadban való futáshoz hasonlatossá tenni.

Ezt úgy érheted el, ha a futópadon némi emelkedőt állítasz be. 1-2% is sokat jelent. Arról nem is beszélve, hogy ha odakint futsz, akkor sincs teljesen sík terep. Bánj csínján az emelkedővel is, ugyanis nagyobb távon megterheli a lábakat, a csípőt és hátat is.

Futás közben iktass be intenzívebb tempójú futást, amelyet mérsékelt tempó kövessen. Az intervallum edzés ugyanis hatékonyabb munkára készteti a szervezetet, felpezsdíti a vérkeringést, anyagcserét is.

A futás nagyon jó sportolási forma, de ha igazán jó eredményt szeretnél elérni, akkor más mozgást is beiktatsz. Ha szabadban, ha futópadon futsz, a guggolás, a gyaloglás, a kitörés, a súlyzók használata, a fekvőtámasz tovább erősíti a különböző izomcsoportokat, így a későbbiekben ez még a futásodra is hatással lesz.

A futópados futásnak megvan az az előnye, hogy nagyobb biztonságban vagy, hiszen nem kell a forgalomra figyelni. Nyugodtan füledbe szólhatnak a legkedvesebb dalaid. Nincs más dolgod, mint élvezni a mozgást.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)