Jump to content

Maradj itthon, nyaralj itthon!

2022. 05. 16. 19:00

A Covid időszaka megtanított minket a tartalékolásra, a várakozásra, az otthoni környezetben való hasznos (vagy kevésbé hasznos) időtöltésre. Mostanra már felszabadultunk és sokkal nagyobb a mozgásterünk.

Ugyanakkor a korlátozásoknak köszönhetően megtanultuk azt is, hogy óvatosabban tervezzünk a jövőben. Sokaknak kellett lemondaniuk a külföldi utazásról, de a vírushelyzetre tekintettel még a belföldi üdülési tervről is letettünk.

Az árak emelkedése amúgy is megnehezíti a nyaralási szándékainkat és elemzések, becslések szerint a magyar lakosság jelentős része nem engedheti meg magának a külföldi utat, ezért itthon, akár kempingezős kivitelben próbál meg pihenni.

A 70-80’-as években mindenki sátorral felszerelkezve, lakókocsival fedezte fel a hazai vagy a szomszédos országok tájait. Lehet, hogy a mostani időszak is sokakat repít vissza a múltba, már ami a nyaralás formáját jelenti.

A kempingezést azonban nem mindenki szereti és azt hiszem, hogy aki nem kedveli, az nem is fogja. Ami miatt azonban nagyon jó lehet a mostani, túlpörgött, hangos életünkben, az a szabadság érzése, a természet közelsége, és ha jól csináljuk, akkor a csend is (már, ha arra van igény). Lehetőségünk van embertársainktól elkülönülve, csak az útitársaink társaságában eltölteni a kempingezés időszakát, azonban más nyaralókkal vegyülni.

A lakókocsis kirándulás is egyike a nomádabb nyaralásnak. A lakókocsi azonban némileg komfortosabb és nyugodtabb pihenést kínál. Azt azonban érdemes tudni, hogy egyáltalán nem mindenhol lehet így kikapcsolódni a természetben, tehát érdemesebb az országban eleve kijelölt kempinghelyek közül kiválasztani a legideálisabbat.

A sátras megoldás még egyszerűbb, habár annál puritánabb is. Ezt tényleg nem mindenki vállalja be, pedig így aztán igazán közel lehetünk a természethez.

Amit jó, ha megfogadsz:

Minimalizáld azt a ruhaválasztékot, amelyet magaddal viszel. A legszükségesebb és legkényelmesebb, több váltásnyi ruhaneműre van szükséged. Mivel nem a kifutón fogod megmutatni magad, így tényleg a kényelemre és a funkcióra koncentrálj! Cipők terén is hasonlóan járj el.

Ha új a sátrad azért, ha pedig nagyon rég sátraztál, akkor azért állítsd fel próbaképp. Nehogy a természet lágy ölén derüljön ki, hogy gőzöd sincs mi és hová tartozik.

Legyen nálad mobil tűzrakóhely, zseblámpa, esővédő a sátorra, vécépapír, zsebkendő, szúnyogriasztó.

Ne szemetelj! Kíméld a természetet és az ott élő növényeket, állatvilágot!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)