Jump to content

Sport, ami neked is bejöhet

2023. 01. 22. 19:00

Sokak számára lételem a rendszeres mozgás, mások pedig az újévi fogadalom ellenére sem nagyon bírják rá magukat a sportolásra.

Abban a korban élünk, amikor a kütyü nyomkodása, a monitor elé tapadás vagy a tévézés elveszi az időnket attól, ami egykor olyan nyilvánvaló volt: a természetben mozogni. Ha az egészségünk meghanyatlik, súlyos kilók kúsznak fel a testünkre és ettől frusztráltnak érezzük magunkat, érezzük, hogy változtatni kell. A legolcsóbb és bármikor végezhető mozgásforma a séta és a futás, némi beruházást igénylő a kerékpározás, de a jól felszerelt konditerem és az ott dolgozó személyi edzők igazán hatékony megoldást kínálnak.

Persze, ezen túl is számos olyan sportág van, amelyben megtalálhatjuk magunkat, azonban vannak, amelyekre az ember nem is gondolna. Egyáltalán a létezéséről sem biztos, hogy tudunk. Következzen néhány olyan sport, amelyet lehet szívesen kipróbálnánk, csak nem ismerjük.

 

Borsó, nem levesként

Kedvelt leves és főzeléket kínál a borsó, de mást is lehet vele csinálni. Ugyancsak az 1970-es évek eleje óta létező sport a borsó céllövő verseny. Igazából köpőcső segítségével igyekeznek minél pontosabban megcélozni a kihelyezett céltáblát. Ez az agyament sport is Angliából indult és eleinte csak vásárokon mulatták így az emberek az időt, de már komolyabb versenyt is rendeznek.

Szkander lábujjal

Előtted van az a kép, amikor két kigyúrt férfi egy kis asztalra támaszkodik, farkasszemet néznek és kezeiket összemarkolva azon ügyeskednek, hogy egyik a másikát az asztallapra kényszerítse? Ez a szkander. Nem nagy kunszt. De most gondold tovább a lábujjaddal. A fura sport Angliából, egy kocsmából indult az útjára az 1970-es években. Azóta már világbajnokságot is szerveznek. 

Lovaglás, mint hobbi

Lovaglás, de milyen. Még csak ló sem kell hozzá. Elég egy lónak imitált seprűnyélre pattanni és már mehet is a díjugratás, ügetés. Előnye, hogy akár otthon is lehet gyakorolni és lovat sem kell vásárolni, tartani ahhoz. A sport Finnországból indult és egy dokumentumfilm tette igazán népszerűvé és kedveltté.

Asszony cipelve

Természetesen a férj által. A feleségcipelés arról szól, hogy a férj az asszonyt valamilyen módon felkapja és rohan vele a célig, ahogyan csak bír. A sport Finnországból ered és ma már a világon több helyen is megrendezik. Az asszony nem verve jó, hanem cipelve.

Házimunka sportként

A legtöbb háziasszony a legtöbb házimunkát ebbe a kategóriába tudná sorolni, de talán a vasalás az, ami kevés testmozgást ad. Nem igaz ez akkor, ha a vasalás nem a megszokott terepen zajlik, hanem extrém körülmények között. Az extrém vasalásnak ugyanis az a lényege, hogy minél hihetetlenebb terepet hódítson meg az ember egy vasalódeszkával, vasalóval, no és persze vasalni valóval felszerelkezve.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)