Jump to content

Még nincs késő belekezdeni a méregtelenítésbe

2023. 05. 03. 19:00

Van az úgy, hogy nincs semmi gond, de mégis úgy érzed, hogy valami nem stimmel. Sem a lelkeddel, sem a testeddel. Ilyenkor kell kitisztítani a gondolataidat és a testedet is.

A tavasz a megújulás ideje, de ez nem kell, hogy csak a természetre korlátozódjon. Csináld úgy, hogy téged is érintsen. Amikor nyílnak a virágok, csiripelnek a madarak, akkor magunktól is azt várnánk el, hogy viruljunk. Ám a tavaszinak is nevezett fáradtság alattomosan lecsaphat bárkire. Azt érezhetjük, hogy nincs erőnk és kedvünk semmihez. Persze a munka és az élet megy tovább, úgyhogy kénytelenek vagyunk valamit kezdeni magunkkal.

A tavasz még tart és ha helyre akarod hozni az egyensúlyodat, akkor kezd önmagad tisztításával. Nem a személyes higiéniára gondolunk ebben az esetben, hanem a lelki és a szervezeted méregtelenítéséről.

A lelked esetében a meditáció, a jóga, egy kiadós séta vagy kirándulás a természetben, a zenehallgatás nagyon jót tehet. Szánj időt a hobbidra, mert ha azzal foglalkozol, amit igazán kedvelsz, attól jobban érzed magad. Tölt időt azokkal a személyekkel, akik hozzáadnak az életedhez, akik nem szívják a megmaradt energiádat, akikkel jó együtt lenni.

A tested méregtelenítését bármikor elkezdheted, de tavasszal azért jó, mert a téli elraktározós üzemmód leáll, valamint a friss zöldségek és gyümölcsök választéka egyre szélesebb. Könnyebb hozzájutni azokhoz az alapanyagokhoz, amelyek segítik a méregtelenítést.

A húsvéton már túl vagyunk. Akik tartják a vallási szokásokat, beiktattak húsmentes időszakot. Ehhez azonban nem kell vallásosnak sem lenni. Érdemes azt is észben tartani, hogy a böjtöt nem szabad túlzásba vinni. Lényegében azt csinálod magaddal, hogy hagysz némi időt az emésztőrendszerednek egy kis lazításra.

Ma már minden élelmiszerhez könnyű hozzájutni, de volt idő, amikor meg kellett küzdenünk (szó szerint, hiszen őseink vadászat során jutottak hozzá) ahhoz, hogy hús kerüljön az asztalra. Most annyira könnyű megvásárolni a húst is, hogy a kelletténél is többször fogyaszthatunk belőle. Ha kímélni szeretnéd a szervezetedet, akkor csökkentsd le a húsfogyasztást. Sőt, iktass be húsmentes napokat.

A rostban gazdag ételek fogyasztása rendbe tudja kapni a bélrendszert. A szezonális zöldségek és gyümölcsök legyenek az étlapodon minden mennyiségben. Gabonákkal, magvakkal is fogyaszthatod.

Figyelj oda arra, hogy megfelelő mennyiségű és minőségi időt tölt alvással. Ugyanis ez a szükséglet a méregtelenítéshez is hozzájárul.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay)