Jump to content

A Szemem Fénye Alapítvány is csatlakozott a gyermekhospice héthez

2014. 06. 11. 12:23

A pécsi Szemem Fénye Alapítvány is csatlakozott a nemzetközi Gyermekhospice Hősei Hét elnevezésű rendezvényhez, így június 13. és 20. között különböző programokkal hívják fel a figyelmet a gyermekhospice jelentőségére. A rendezvénysorozattal a súlyosan beteg gyermekek és családjaik emberfeletti ereje és kitartása előtt tiszteleg a világ, a gyermekhospice intézmények pedig különböző programokkal igyekeznek felhívni a társadalom figyelmét munkájuk és támogatásuk fontosságára.

A nemzetközi esemény a Together for Short Lives nevéhez fűződik, amely Nagy-Britannia vezető jótékonysági szervezeteként igyekszik támogatni a szigetország gyermekhospice házait. Angliában a becslések szerint csaknem negyvenkilencezer érintett család él, míg Magyarországon mintegy tizenhatezer.

A gyermekhospice házak - így a pécsi Dóri Ház is - a gyermek diagnózisának felállításától kezdve a családok mellett áll, testi- és lelki tehermentesítésükön túl igyekszik minél több pozitív élményt nyújtani a súlyosan beteg gyermekeknek.

A rendezvényhez 2014-ben már harmadik alkalommal csatlakozik a Szemem Fénye Alapítvány. A szervezetnek köszönhetően nyílhatott meg az ország első gyermekhospice háza, a pécsi Dóri Ház. A megyeszékhelyen tematikus programsorozatot szerveznek: lesz óriás buborékkészítés, kéklámpás szervek bemutatói, apák napi focimeccs a város MB1-es futballklubjának veteránjaival, a nyílt napon pedig bárki körbejárhatja a gyermekhospice házat - közölte az alapítvány kedden az MTI-vel.

Az esemény csúcspontja lesz a Szuperhős Péntek a belváros szívében: a jelmezes felvonuláson egészséges és súlyosan beteg gyermeket nevelő családok egyaránt szuperhősmaskarát öltve hirdetik majd a gyermekhospice jelentőségét.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:lelkielet.hu/MTI