Jump to content

BABAPROJEKT

2014. 07. 03. 08:12

Minden pár életében eljön egyszer az a pillanat, amikor mind szellemileg, mind anyagilag úgy érzik: itt az idő. Itt az idő egy új családtag érkezésének. Ám van akinek ez egyből megy, van akinek hosszas próbálkozás után sem.

Egy párkapcsolat tömérdek szakaszból áll, melyek lépcsőszerűen illeszkednek egymásra. Minden szintet meg kell mászni ahhoz, hogy következőre léphessünk: ez lehet szerelmünk kiteljesedése vagy éppen egy krízises ciklus is. Egyik legkardinálisabb lépcsőfok az a pillanat, mikor elhatározzuk: babát szeretnénk.

A legtöbb pár úgy véli, könnyen megy majd, azonban számos tényező befolyásolja. Kétféle meddőséget különíthetünk el: orvosi és pszichés. A funkcionális vagy pszichés meddőség nem mutat biológiai hiányosságot, a rendellenességet a lélek bugyraiban indokolt keresni. Orvosi meddőséget a párok könnyebben élnek meg, hiszen jó esetben orvosolható, illetve nem okolják magukat olyan mértékben. A sikertelen babaprojekteket a nők nehezebben élik meg, mint a férfiak.

Ez mindenképp embert próbáló periódus, mely könnyűszerrel a párkapcsolat végét is jelentheti. Rengeteget számít a szerető családi háttér és az orvosok segítsége.