Jump to content

Számolj le a tévével, és a számítógéppel!

2014. 09. 28. 20:44

Bűntudatod van amiatt, hogy a gyermeked sokat tévézik?

Kisgyermekes szülőként könnyű abba a hibába esni, hogy egy kis szabadidő fejében leültetetjük a gyerkőcöt a kedvenc műsorai elé, aki persze nem ellenkezik, és egyre többet szeretné nézni a beszélő, és képeket sugárzó dobozt.

Kérdés, hogy megéri-e hozzászoktatni a kicsit ahhoz, hogy akár órákon át nézzen, ki tudja, hogy olyan műsorokat-e, amelyek neki való. A tévézés, és a sok netezés negatív hatással lehet a gyerek viselkedésére, pláne, ha tőled is azt látja, hogy állandóan Facebook-ozol...Ne hagyd, hogy napjaitokon eluralkodjon a technika! Kinn süt a nap, Ti pedig állandóan benn kuksoltok a gép előtt?

Kezdd egy tévémentes nappal! Biztos rengeteg játékuk van a gyerkőcöknek, amivel le tudják foglalni magukat. Eleinte nehéz lehet, mert lehet, hogy sírni fognak, panaszkodni, kiabálni, és órákon át harcolni. Ilyenkor ne nagyon figyelj rájuk, mert még a negatív figyelem is olaj a tűzre. De egy idő után rá fognak jönni, hogy milyen nagyszerű a legóikkal játszani, vagy elővenni egy régi babát. Természetesen Te is mutass példát, ne netezz. Rejtsétek el a számítógép egerét, és a távirányítót. Tévézés helyett mutass nekik új játékokat, és Te is társasozhatsz velük, ha épp ráérsz.

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:www.huffingtonpost.com)