Jump to content

PÖTTYÖS TÖRTÉNET 1. rész

2014. 12. 27. 08:00

Az öt éves Reni lehajtott, vörös fejjel kuporog az óvoda sarkában, kedvenc babáját szorongatva. Úgy érzi, nincs az a csokihegy, amitől megenyhülhetne a szíve.

- Hipp-hipp, hurrá! –éljenez a Katica Csoport egy ragyogó szemű, 4 év körüli kisfiú körül.

-Ma Te készítetted a legszebb gyurmaelefántot, ügyes vagy!- dicséri az óvó néni Áronkát. A falon lévő táblára neve mellé újabb pöttyös katicabogár kerül.

Mindenki büszke Áronkára, csak a bájos arcú, aranyhajú Reni nem gratulál öccsének. Ő is szeretne olyan sok katicabogarat.

Még este is csak erre gondol, nehezen, de végül sikerül elaludnia.

Arra ébred, hogy szemébe süt a nap. Húzná a fejére a csíkos takarót, de nem találja. Hisz ez nem is az ágya! Egy dombon fekszik, óriási fűszálakkal körbevéve. Hatalmas pillangók röpködnek körülötte. Alig hisz a szemének. Körülnéz, és a közelben meglát néhány gombát, kétszer akkorák lehetnek, mint ő. Kalapjaik alatt mintha kis lények nyüzsögnének. Kíváncsian elindul feléjük.

Útközben egy tulipánbokorhoz ér. Előtte egy vékonybajszú kisegér ül. Ahogy meglátja, tüstént felpattan.

- Üdvözöllek Katicavárosban, kedves Reni! Már vártalak. Tessék, itt a belépőkártyád- s már tűzi is a lány ruhájára a katicafigurát.

- Ha bajban vagy, ne feledd ismételgetni e varázsszavakat: A jóság legyőzi a rosszat! Nem a pöttyök száma számít!

Mire Reni megszólalna, már csak egérkoma hűlt helyét találja.

Izgatottan bandukol tovább csivitelő madarak, és hatalmas hangyák társaságában. Sikerül utolérnie egy helyi szitakötőcsaládot. Örömmel fogadja el kedves meghívásukat egy finom villásreggelire. Már javában falatozik a csapat egy csiperkegomba alatt, amikor veszekedés üti meg a fülüket.

- Akkor is nekem van több pöttyöm!- visít az egyik hang.

- Nem is! Nekem!- felesel rá egy másik.

- Ó, már megint a heves szomszédok. – kesergett Szitakötő Asszony.

- Tudod, tavaly májusban a szomszéd erdei gonosz Cserebogár Pöttysztár születik vetélkedőt szervezett. 3 éjen és 3 nappalon át tartott a verseny, mégsem tudott győztest hirdetni. Felénk ugyanis minden katicának vagy 7, vagy 2 pettye van… Cserebogár átkot szórt a katicákra, kívánva, hogy versengésük soha ne érjen véget. Azóta, minden pöttyel kapcsolatos veszekedés során megdördül az ég, és elered az eső.

Kövér esőcseppek kezdtek aláhullani az égből, levessé változtatva Reni eperfagyiját. A kis csapat egy tölgyfa odvába menekült.

***Folytatjuk!

(Forrás:Giczei Beáta / Fotó:www.elizabethgage.ca)