Jump to content

Ne problémázz a gyerkőc előtt!

2015. 03. 15. 14:04

Jól tudjuk, hogy a felnőtt élet nem csak játék és mese, de ez nem ok arra, hogy a gyermeket lelki szemetesnek használd, vagy, hogy meginogjon a kicsi előtt a szülői mivoltod biztonságot, védelmet nyújtó szerepe.

Olykor minden családban felüti a fejét a stressz, a depresszió, az apró viták, de munkahelyi, pénzügyi gondok is előfordulnak. Nem mindegy viszont, hogy mindebből mit lát, hall a család gyermektagja!

Bármilyen problémátok is van, rendezd úgy, hogy a gyermek ebből a lehető legkevesebbet tapasztalja! Ne panaszkodjatok előtte, pláne ne veszekedjetek, ne roskadjatok magatokba, és ha lehet, ne is sírjatok a jelenlétében!

Persze nem azt mondom, hogy álarcosbál legyen otthon, és ne is tanítsd arra, hogy fojtsa magába az érzelmeit, de szülőként tartsátok szem előtt, hogy a gyermeknek Ti vagytok az erős bástyája, Ti jelentitek számára a védelmezőket, a biztonságot. Ha szomorúnak lát Titeket, megijedhet. Mosolyogjatok a rosszabb napokon is, mondjátok el neki, hogy ugyan nem a legjobb a kedvetek, de el fog múlni. Ennél többet ne foglalkozzatok a dologgal, hiszen a számára amúgy is megfoghatatlanok a Ti felnőttes problémáitok.

(Forrás:lelkielet-hu / Fotó:bobleonard.com)

További érdekességekért kattints ide, és csatlakozz a Facebook oldalunkhoz!