Jump to content

Védd meg a gyerekeket!

2015. 06. 14. 18:47

Ha a környezetedben él olyan anyuka, apuka, aki a gyermekével minősíthetetlenül csúnyán, durván beszél, ha folyamatos a lelki terror, és még meg is üti olykor a gyereket, ne ülj ölbe tett kézzel.

Akik így bánnak a gyermekükkel, azok nem egészséges személyiségűek, mentálisan betegek, és magukhoz akarják láncolni a gyermeket. A legtöbben óvatosak, csak szűk baráti, családi körben mutatják meg azt az igazi arcukat, amivel a gyermek valószínűleg naponta szembesül. Az egészen fiatal, pár éves gyermek nem tud védekezni, és a pszichéje, önbizalma is sérül, hiszen folyamatosan szorong, és fél.

Persze vannak köztük szép számmal olyan anyák, akiknek abszolút nincs segítségük, és a sok tennivalóba roppannak bele. Készek lennének a változásra, ha valaki segíteni nekik. Először tehát a szülővel beszélj. Ha nem hallgat a szép szóra, akkor kell az ügyben továbblépni.

Beszélni kell az óvónővel, vagy védőnővel, hátha vannak eszközei a megoldásra, ismerik a hivatalos utat.

Ha az óvodapszichológus tud hatni a szülőre, akkor családterápiával kezelhető a helyzet. A gyermekvédelmis is segíthet. Sokszor súlyosabb esetben sem veszik el a családtól a gyermeket, hiszen annak családban tartása a cél.

Ha tanácstalan vagy, hogy mit tegyél, hívd a NANE egyesületet.

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:freedigitalphotos.net /Woman_Hitting_Her_Son_by_David_Castillo_Dominici)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!