Jump to content

4 tiltott dolog, ha a gyermekedre rátör a hisztigörcs!

2015. 07. 27. 18:21

Te láttál már ilyen szokatlan, és meglepően hatásos hisztikezelést, mint amit az alábbi videón szereplő anyuka alkalmazott követelőző kisdedénél? Határozott fellépése nyomán nem csak gyermekének maradt tátva a szája, hanem minden bizonnyal az üzletben vásárolgató embereknek is. Utána mernéd csinálni?

Nézd csak!

A kiskori hiszti a szülők rémálma, pláne, ha nyilvános helyen tör ki a csemetéből. Ilyenkor az anyuka/apuka azt se tudja hova nézzen, s bizony, ha kifogyik az eszközökből, akkor nagyon kétségbe tud esni. Ami egy erős hisztiroham esetében a legtöbbször nem működik: szép szó, zsarolás, könyörgés, fenyegetés.Az orrspray reklámban bemutatott módszerrel csak óvatosan, hiszen először lehet nagyon meglepődik majd, de később várni fogja, hogyan kontrázol rá, mi lesz a következő műsor.

Megoldások, amiket nem javaslok:

1.Elhagyásos módszer Egy ismerősöm javasolta: „Ha a gyerek megáll egy kirakat előtt, és bömböl, amiért nem mentek be most azonnal, és fosztjátok ki együtt az egész játék, vagy édességkészletet, kedvesen kérd meg, hogy ne tegye ezt. Ha ez nem válik be, mondd neki, hogy Te elindulsz. Húzódj be a következő bolt bejáratához, de mindenképp egy közeli helyre, ahonnan szemmel tarthatod, de bármikor visszasiethetsz, ha baj van. Az eltűnésed nemcsakhogy meg fogja lepni, egyúttal abba is hagyja a hisztit, hiszen megijed, és elindul utánad. A gyerek egy idő után megtanulja, hogy a hiszti nem vezet célra, s jobb napjain esetleg el sem kezdi.” Azért nem jó ez a drasztikus módszer, mert a gyermek iszonyatosan megijed, s a személyiségfejlődésének is ártani fog. Lehet, hogy beválik, és abbamarad a hiszti, de a gyermek lelke egy életre sérülhet. 2.Ne öntsd le egy pohár vízzel a hiszti hevében! Csodálkozni fog, nem fog hisztizni, de ez nagyon megalázó módszer. Ne akarj szorongó, lelkisérült gyermeket! 3.Ha bezárod a szobájába, beküldöd a sarokba, s csak akkor ereszted ki, ha már abbahagyta a hisztit, az igazából szeretetmegvonás. Sok sérülést lehet így összeszedni. 4.Ha netalán megvernéd...ne tedd! Ha a fentiekkel egyetértesz, tudod, miért ne. Most gondolj bele, Te vagy az egyetlen biztos pont az életében. (Fotó:pixabay.com,cry-62326_1280_alexis)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!