Jump to content

Készülj lelkileg, hamar beáll a változás

2018. 06. 05. 19:00

Első gyermekét váró állapotos nőként nehéz belegondolni, hogy a testében fejlődő magzatból egyszer – nem is olyan soká – felnőtt lesz. Az érésnek vannak látható és kevésbé látható jelei. Egy új korszak kezdődik gyermekünk fizikai érésekor.

Talán egy szülő sincs arra igazán felkészülve, hogy kislányát felvilágosítsa. Természetesen tudjuk, hogy lépéseket kell megtenni annak érdekében, hogy ne érje kellemetlen helyzet, vagy ne ijedjen meg a kislány, amikor először menstruál, de a mai szülőknek nehezebb a dolga. A kislányok korábban érnek, így már az sem ritka, hogy 9-10 évesen (vagy még korábban) jelentkezik az első vérzés. Nehéz eldönteni, hogy mikor kellene belefogni a felnőtt életre való felkészítésbe. Ha túl korán vágunk bele, és még nincs is itt az ideje, akkor nem biztos, hogy megérti a gyerkőc, hogy miről van szó, vagy megijed, előre fél a vérzéstől. Van azonban, hogy annyira korán és váratlanul kell számolni a menstruációval, hogy a szülő még nem gondolta a felvilágosítás időszerűségét. Egyszóval fel van adva a lecke a szülőknek, főleg az édesanyáknak.

Van az a lélektani pillanat, amikor a lányod azt mondja neked, hogy vegyél neki melltartót, vagy legalább sportmelltartót, mert ciki, hogy már csak neki nincs az osztályban. Még akkor is ciki, ha a fizikai adottságok ezt egyáltalán nem indokolják. Bizony, a közösségi szellem kihat gyermekinkre. Persze, hogy nem akar különbözni a társaitól. Ugyan megdöbbensz a kérés hallatán, de nem akarod gyermekedet kiszorítani társaságából, így megvásárolod a melltartót. Ez a kérés pedig már bekövetkezhet az általános iskola alsó tagozatában is. Kapaszkodjatok kedves szülők, kedves anyukák.

Hol volt a mi időnkben erre igény? Hol volt a mi időnkben erre lehetőség? Habár mi is érezhettük magunkat kínosan és kényelmetlenül a kamaszodó korosztályunkban, amikor a fiúk szeme beszélgetés során sokkal inkább a pólóból kipúposodó mellünkre tapadt, mint az arcunkra. A középiskolában már alapdarabnak számított a melltartó, de az általános iskolában csak az indokolt mellméretű lányok büszkélkedhettek ilyen extra fehérneművel. Akkor sem volt olyan választék, mint most, és szüleink sem fektettek abba nagy energiát, hogy a megfelelő darabot vásárolják meg fejlődő lányuk számára. Ma már tudjuk, hogy mennyire fontos egy jó melltartó.

Ha azt hitted, hogy alsóbb iskolás kislányod melltartó kérése korai, akkor mit szólnál, ha egy ruházati márka terméke között volt már két éves korú kislányra készült melltartó is? 7-8 éves lánykáknak pedig már található push-up darab is. Nem tévedés, ez valóság. Nagy felháborodást keltett a szülők között, hogy ilyenre van példa. Nem elég, hogy anya magassarkú cipőjét próbálgatja az alig menni tudó csöppség? Most már anya melltartóját nem kell elvenni, mert lehet sajátja is?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: tatertotsandjello.com, huffingtonpost.ca, momdoesreviews.com)