Jump to content

Segítség a legkisebb babáknak - Országos kampány a koraszülött kisbabák és szüleik megsegítésére

2018. 06. 11. 17:36

A koraszülések aránya hazánkban 8-9%, ez évente nagyjából 8000-9000 koraszülött babát jelent. Közülük sokan koraszülött intenzív osztályon (Perinatális Intenzív Centrum: PIC) kezdik meg az életüket. Dacára a koraszülés területén elért óriási fejlődéseknek, hazánkban van még tennivaló a megelőzés, a kórházi ellátás és az utógondozás területén egyaránt. Ezért is különös jelentőségű a Pampers jótékonysági kezdeményezése, amelynek során a hazai kórházak koraszülött osztályait különleges, koraszülött kisbabáknak kifejlesztett pelenkáival kívánja ellátni térítésmentesen. (X)

Egy koraszülött kisbaba napi gondozásához legalább három szakértő munkája szükséges a koraszülött osztályokon. A szerető érintés minden csecsemő számára fontos, a koraszülött kisbabák számára azonban – egészségük és fejlődésük szempontjából – elengedhetetlen.

A Pampers fontosnak tartja, hogy a legveszélyeztetettebb helyzetben lévő csecsemők egyedi igényei is ki legyenek elégítve. Ezért 3 évnyi és több mint tízezer órányi kutatás után a PIC ápolónőivel együttműködve kifejlesztette a Pampers Preemie Protection Pelenkát, amellyel még a leginkább kiszolgáltatott helyzetben lévő, legkisebb, mindössze 800 g súllyal született, koraszülött babákat is kényelmesen és védelmet biztosítva be lehet pelenkázni.

„A Pampers fő célja a babák egészséges fejlődésének maximális támogatása. Mi voltunk az első globális pelenkagyártó vállalat, amely kifejezetten koraszülöttek számára is gyártott pelenkát. – mondta Balogh-Simon Zsófia, a P&G babaápolási kategóriájának menedzsere. – Az új Pampers Preemie Protection pelenkákat úgy terveztük, hogy méretükből adódóan a lehetőségek szerint a legkevésbé zavarják a koraszülött kisbabák alvását, fejlődését és orvosi ellátását. Koraszülött pelenkáink kiskereskedelmi forgalomban nem is elérhetők. Az a célunk, hogy a kórházi koraszülött osztályoknak adományozott termékekkel kifejezetten az érintett kisbabákat és szülőket támogassuk.”

A speciális koraszülött pelenkák idén tavasztól egy hosszú távú és országos adományozási program keretében minden koraszülött osztállyal rendelkező kórházba eljutnak, jelentős terhet véve le a szülőkről és a kórházi osztályokról.

Kevesen tudnak többet a koraszülésről, mint a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE), amely az egyik legjelentősebb koraszülött babákat és szüleiket támogató nonprofit szervezet, amelynek fő célkitűzése a koraszülésben érintett családok megsegítése. A Pampers ezért összefogott a Rossmann-nal, és az április és június között minden, Rossmannban vásárolt Pampers pelenka után 1%-kal, a Rossmann pedig az összegnek megfelelő termékadománnyal támogatja az Egyesületet.

„Kiemelt feladatunk a korai fejlesztés fontosságának hangsúlyozása, a hátrányos megkülönböztetés és társadalmi megítélés leküzdése, és nem utolsósorban a koraszülött osztályok támogatása ruha-textil és műszer-adományokkal. – mondta el Földvári Nagy Zsuzsanna, az Egyesület elnöke. – Nagyon örülünk a P&G és a Rossmann közös kezdeményezésének, és tudjuk, hogy az összegyűlt adomány segítségével sok édesanya és koraszülött kisbaba életét tehetjük biztonságosabbá, könnyebbé és szebbé.”

(Forrás: Szerkesztőség)