Jump to content

Te is lehetsz pótmama, egy intézményé is

2019. 09. 29. 19:00

Hány gyermek vár arra, hogy hányattatott sorsából végre egy szerető család által kievickéljen? Hány élnek szegénységben vagy épp szülők nélkül.

Megvan arra a megfelelő intézkedés és intézmény, hogy megtalálják azokat a gyerekeket, akiket önhibán kívül, vagy saját hibájukból, gondatlanságukból nem tudnak felnevelni. A szegénység azonban egyáltalán nem azt jelenti, hogy a gyerekekkel nem foglalkoznak a szülők. Az erejükön felül teljesítő családokban is nagyon nehéz lehet az élet.

A nélkülözés a legjobb esetben csak a gyerekeknek szánt játékok minőségében és mennyiségében érződik meg, valamint a luxus termékek, dolgok elhagyásában, azonban sok családban ez az étkezésre, és a közüzemi szolgáltatások nélkülözésére is kiterjed.

Ezek a családok akkor érezhetik kicsit nyugodtabban magukat, ha gyermekeik valamelyik oktatási intézményben vannak, mert a napi minimum egy étkezés megoldott. Meleg, kényelem, sok játék és figyelem várja az oviba érkezőket. Ebből a kényelemből azonban sok apróság a szegénységbe érkezik haza, ahol a vacsora lehet, hogy bizonytalan.

Sok szülő bírja rá gyermekét arra karácsony közeledtével, hogy gyermeke válogasson ki néhány, már megunt játékát, és ajándékozzák oda szegény gyerekeknek. Egyáltalán nem kell karácsonyig várni, ugyanis három anyuka gondolt egyet, és a segítő szándékból tettekké változtatták ötletüket.

A három anyuka nemcsak gyakorlott édesanya, de az oktatásra, és a hátrányos helyzetű gyerekekre is nagyobb a rálátása szakmájuknak köszönhetően. A tenni akarás arra sarkallta őket, hogy ne csak elméletben sajnálják ezeket a családokat, gyerekeket, hanem érdemben tudjanak rajtuk segíteni.

Ötletük, a „Fogadj örökbe egy ovit!” olyan, most már ténylegesen segítő szándékú kezdeményezés, amellyel olyan magyarországi, hátrányos helyzetű óvodát lehet pártfogolni, amelyik intézmény leginkább kistelepülésen helyezkedik el, oda leginkább halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek járnak (a szülők alacsony iskolázottsága, létminimum alatt élők). Ezekben az óvodákban a napi működéshez szükséges tisztálkodási eszközök is hiánycikkek lehetnek.

Emlékezzetek vissza gyermekeddel, hogy milyen élményeitek voltak az ovival kapcsolatban. Tiszta, ápolt, bensőséges hangulat és szeretet vett körül? Ha igen, és ezt szeretnéd más apróságnak is lehetővé tenni, akkor örökbe fogadhattok ti is egy óvodát.

A hazai, támogatható óvodák közül ti is támogatói lehettek egynek, ahová nagy örömmel várják a megunt, de használható játékokat. Ezek lehetnek kültéri és beltéri játékok is, könyvek, plüssállatkák. Ezen kívül szívesen veszik a tisztálkodási eszközöket (WC-papír, fogkefe, fogkrém, papír zsebkendő, de a tisztítószerek is a szegény sorsú gyerekek egészségét szolgálják, így azt is örömmel fogadják az óvodák. A festék, a gyurma, az olló, a ragasztó, a színes ceruzák, filcek, vízfesték olyan luxuseszközök egy-egy óvodában, hogy még arra sincs lehetőség, hogy a szülőktől bekérjék ezeket, így nagy segítség, ha ezek közül is kapnak. Az örökbefogadáshoz ITT tudsz regisztrálni. Van kedved egy ovi szülője lenni?

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)