Jump to content

Nem csak apa, szerető apa kell

2019. 11. 19. 19:00

A párválasztásban az ideális pár megtalálása a legnehezebb. Vagy többet kell várnunk, vagy pedig többet keresünk, próbálkozunk, mire rátalálunk az igazi társunkra.

Az ember szabályrendszerben él, így a párválasztás vélt ideje is meghatározott, mint ahogy az is, hogy korban hozzáillő párt illik találni. Ha a párkapcsolatban a nő jóval fiatalabb, mint a férfi, azonnal érdekkapcsolatot sejtenek a háttérben, amely az anyagiasságra összpontosul. Amennyiben nem a vagyon a mozgatóerő, akkor pedig apakomlexust feltételeznek a kapcsolat hátterében.

A szerelem határtalan és kortalan is lehet, azonban tény, hogy az apa mintája befolyásolhatja a párválasztást. Való igaz, hogy a család az elsődleges nevelő közeg, és a szülők mintája nagyon fontos a gyerekek számára. A szülők mindennapi viselkedésükkel tudattalanul is kialakítják gyermekükben a hasonló mechanizmusokat, és ezek java később, felnőtt korban is megmaradhat. Ez nemcsak a mindennapi cselekedeteikben, gondolkodásukban fog majd megnyilvánulni, hanem a párválasztásban is.

A család legáltalánosabb értelemben az anya és az apa jelenlétét is feltételezi. Egyre több a csonka család, amely leginkább azt jelenti, hogy a szétválás után az anya egyedül neveli egy vagy több gyermekét. Az apa jelenléte legalább olyan fontos, mint az anyáé. Egy anyuka nem tudja egyszerre mindkét szülő szerepét betölteni, akármennyire is igyekszik belebújni az apaszerepbe. Az apa hiány befolyásolhatja azt, ahogyan majd a lánygyermek alakítani fogja magánéletét.

Az apa szerepe tehát nagy fontosságú a családban, és nem csak azért, mert a fő kenyérkereső ő. A jó családi légkörben nevelkedő gyerekek segítséget, instrukciókat kapnak ahhoz, hogy felismerjék a körülöttük lévő világban a jót és a rosszat is. Ez segíti őket ahhoz, hogy felnőttként is el tudják dönteni, mi a helyes és mi nem. Még a párkapcsolat alakítására is igaz. Egy fiatal lány például időben észreveheti, hogy rossz férfi közeledik hozzá.

Az apa szerepe minden gyermek esetében fontos, de azok a lányok, akik édesapjuk szeretetét élvezik, nemcsak biztosabban tudnak a későbbiekben döntést hozni, de magabiztosabbakká válnak, és nem engedik, hogy olyan férfi kerüljön a közelükbe, aki kihasználja őket. Ez azt is jelenti, hogy az apa nélkül felnövő kislányoknak nehezebben mehet a párválasztás, mert nincs meg az a magabiztosság, amelyet egy szerető édesapa megadhat.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)