Jump to content

Együtt egész nap

2020. 05. 22. 19:00

A korlátozásokat már enyhítették, azonban az iskolák még zárva tartanak, és az óvodákba, bölcsődékbe is csak óvatosan engedik vissza a gyerekeket.

Aki otthonról tudott dolgozni, az könnyebben megoldotta talán a gyerekekkel való otthoni tanulást is. Az otthonmaradás, a távoktatás nemcsak a tanulásból áll természetesen. Ugyanúgy szabályokat, határidőket kell betartani, de azt otthoni körülmények között, lényegesen szabadabban. A szabadság pedig arra is lehetőséget ad, hogy többet legyünk együtt gyermekeinkkel. A boldog családi együttlét idilljébe azért néha belepiszkálhatott az állandó együttlétből fakadó konfliktusok, de ez idő alatt sokat foglalkozhattunk a társunkkal és gyermekeinkkel.

Kreativitást igénylő feladat volt és még sokak életében most is jelen van, hogy a tanulás és az unalom közé hatékony, hatásos, fejlesztő feldatokkal lássuk el gyermekeinket. Lehetőség szerint olyannal, hogy azt még a szülő is élvezze, így közös móka lesz az együtt töltött idő. Az otthonlét szorítkozhatott csak az otthonunkra, de az létezhetetlen volt, hogy a négy fal között töltsünk több hónapot. Nem is várja ezt tőlünk senki és nem is helyes, ezért a közvetlen környezetünkben érdemes szétnézni. Csodás állatseregletet lehet felfedezni, így akár lajstromba is vehetjük, hogy milyen állatokat, növényeket találunk. A tanulás most alapjában véve az internet segítségével, a technika használatával valósul meg, így ha nem ismerjük fel a látott növényt vagy állatot, hívjuk segítségül a lehetőségeinket. Igazán érdekes kutatásba kezdhetünk. Az állatvilág a gyerekek megihletője, így megfelelő alapanyagot kínálhat a rajzolásukhoz. A kertben, a közelben található gyógynövényekből érdemes most összegyűjteni. A bodza éppen aktuális. Vonjuk be a gyerkőcöket mind a gyűjtésbe, mind a szörp elkészítésébe, és elkészülte után, még nagyobb értéke lesz az ízletes bodzaszörp fogyasztásának.

Az oktatás zavartalan menetéért szükséges használni az okos eszközt, laptopot, és már emiatt rádöbbent több szülő, hogy eddig lehet, hogy legszívesebben kiszakították volna gyermekeik kezéből a kütyüket, most viszont az új helyzet is a kezükbe adta. Az tehát nem ördögtől való, és a tanulás mellett sem muszáj kicsavarni a kezeik közül, mert nagyon sok ötletet meríthet szülő és gyermek egyaránt. Ahhoz, hogy mivel foglalkozzon szabadidejében, valamint számos új ismerethez juthat mesék, filmek által.

Az összezártság miatt kétségtelenül nagyobb türelemre van szükségünk, de az első hetek kavalkádja után már hozzászokhattunk a megváltozott helyzethez, lenyugodhattunk, és talán már tudjuk élvezni azt, hogy együtt lehetünk gyermekeinkkel. Gondoljunk csak bele, hogy ez milyen pozitív történés az életünkben, hiszen annyi plusz időt kaptunk, amelyet a gyermekeinkkel, családunkkal tölthetünk, amelyért hálásak lehetünk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)