Jump to content

Vasárnapi meglepetés

2020. 06. 16. 19:00

Minden évben, május hónap első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük, akiknek az életünket köszönhetjük. Apró kedvesség, figyelmesség kijár minden anyának, nagymamának és keresztanyának, de az apák szerepe sem elhanyagolható.

Ahogy mindenkinek van édesanyja, úgy édesapja is, ráadásul nem kisebb az ők érdemük sem. Habár jóval kisebb figyelmet kapnak az apák, de azt nem árt tudni, hogy június harmadik vasárnapján ünnepelhetjük az apákat. Ez azt jelenti, hogy idén 2020. június 21-én, azaz ezen a héten vasárnap köszönthetjük az apukákat.

Mivel megkezdődött a nyári szünet, így a gyerekek szabadideje is megnövekedett. Habár az otthontanulás miatt nem is nagyon tűnik fel, hogy véget ért a tanév, de tanulás szempontjából azért mégiscsak észrevehető. Hogy erre a hétre feladatot adjunk nagyobb gyerkőceinknek, érdemes arra motiválni őket, hogy gondolkozzanak azon, mivel is lehetne meglepni vasárnap apát. Közösen lehet ötletelni, hogy mi lenne a legjobb, saját kezűleg elkészíthető, kreatív meglepetéssel apát meglepni.

A legjobb, ha közösen tervezzük meg és készítjük el apa ajándékát, hiszen mi ismerjük a legjobban, így azt is tudjuk, hogy mit kedvel. Kedves ajándék lehet, ha keresünk egy olyan fotót, amelyen a család közösen látható. Már csak egy kedves képkeretet

kell vásárolni, és a megfelelő számú képet beilleszteni a keretbe. Egy fiús színű masni is kerülhet a keretre, és vasárnap boldogan átadható apának.

A rajzolni szerető és kedvelő gyerekek mindenképp alkalmazzák tudásokat és rajzolják le apát egy általuk elképzelt szuperhősként.

Figyelmességre utal, ha olyan kis túlélődobozt készítünk apának, amely azokat a finomságokat tartalmazza, amelyet apa tényleg szeret. Kerülhet abba édesség, de sós finomság ugyanúgy. Minden, ami nem romlandó, és az csak apának szól, csak az övé.

Igazán kedves meglepetés lehet az is, ha a gyerekek készítik, vagy legalább szervírozzák apa számára a vasárnapi reggelit.

Természetesen kész ajándéktárggyal is lehet az apákat köszönteni, de nagyobb értéke van a saját kezűleg elkészített meglepetésnek. Konyhai alapanyagok segíthetnek egy kreatív kulcstartó vagy dísz elkészítésében. Két csészényi lisztből, sóból, és némi vízből sűrű tésztát kell gyúrni. A kinyújtott tésztalapból vágjuk ki a megfelelő alakzatot, majd belekerülhet a lábnyom, a kéz lenyomata is. Készíthetünk medált, kulcstartót. Az elkészült ajándéktárgyat 50 fokos sütőben kell két órán keresztül szárítani, a legvégén pedig színre lehet festeni.

Ha nagyon nincs ötletünk és energiánk az apák napi ajándék elkészítésével, akkor a vasárnapi reggeli ágyban való szervírozása mellett a gyerekek átnyújthatnak apának néhány kaparós sorsjegyet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)