Jump to content

Hóbarát elfoglaltságok

2020. 11. 28. 19:00

Az őszből lassan átlépünk a télbe. Felkészültünk a tél fogadására ruhákkal, vitaminokkal és az otthonunk felmelegítésével.

Csak reménykedni tudunk, hogy az idei tél havat is fog kínálni és még nagyobb reménységünk, hogy mindezt karácsonyra fogja időzíteni. Annyi bizonyos, hogy a tél már közeleg, havat jósolnak.

A rétegesebb öltözködés már a gyerekek számára is egyértelmű és a szekrény mélyéről előkerestük a sálakat, sapkákat, kesztyűket, vastag, téli kabátokat is. Ezekre hó hiányában is szükség van, ha odakint hideg van. Márpedig azt jósolják, hogy igazi téli időjárásban lesz részünk ebben az időszakban, amelyben jellemző lesz a pára, a köd. Napközben sem melegszik fel túlságosan a levegő és nem kell meglepődni akkor sem, ha a magasabban fekvő területeken esni fog a jó.

 

Felkészültetek már?

Nemcsak a ruhatárunkban kell a télre készülni, hanem már azon is gondolkodni lehet, hogy mit tennénk, ha tényleg esne a hó. De úgy istenigazából. Talán kicsit a jövőbe tekintünk, de elmondható, hogy felnőttként is várhatjuk úgy a havat, mint a gyerekek. A hó nemcsak látványnak szép, hanem szuper lehetőségeket is kínál.

 

Játékos havazás

Az első leesett hó, ha vastagabb réteget képez, akkor arra csábít, hogy belefeküdjünk. A hóangyalka készítése mindenki számára jó élmény. A kezek és lábak mozgatásával, a fehér lepelben olyan nyomot hagyunk magunk után, mintha tényleg angyalok estek volna a földre. Ennél akciódúsabb szórakozást ígér, ha a friss hóból hógolyókat formázunk és hócsatába kezdünk. Visszatérhet belénk gyermeki énünk és csatára hívhatjuk a családtagokat, de akár a szomszédokat is.

Ha kellően kifáradtunk a hócsatában, akkor levezetésképp a hóember készítés jó időtöltés lehet. Embernagyságú vagy egészen aprócska hóember is készülhet a hó mennyiségének függvényében. Az, hogy milyen képet és alakot fog vágni a saját hóemberünk az attól függ, hogyan alkotjuk meg.

A hóembernél sokkal nagyobb kihívást jelent egy hópalota megépítése, de családi összefogásként megvalósítható és ráadásul jó móka.

Vegyetek elő nagyítót és tanulmányozzátok a hópelyheket. Ilyenkor lehet rádöbbenni arra, hogy a természet milyen változatosan alkotta meg a pelyheket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: pixabay.com)