Jump to content

Ünnepeljetek együtt!

2022. 01. 21. 19:00

Ünnepnap nemcsak az lehet, amely a naptárban fel van tüntetve. Akár családon belül is kialakulhatnak olyan jeles napok, amelyek annyira különlegesek, hogy meg kell azokat ünnepelni.

Neked is feltűnt, hogy mennyi mindent meg lehet ünnepelni? Szinte már mindennek van világnapja, vagyis bőven lehet miről megemlékezni.

Ha gyermek van a családban, akkor számukra is vicces, ötletes, nekik való ünnepet ülhetünk meg velük.

Március 22. – Víz világnapja

1992-ben kezdeményezték a Víz világnapjának megünneplését és az ENSZ a napját március 22-re időzített. Azóta minden évben megünnepel(het)jük. Keressünk ezen a napon vizes programokat és olvassunk gyerkőceinknek minél többet a környezetvédelemről, az otthoni vízfogyasztásról, annak csökkentéséről, jelentőségéről. Ha az idő engedi, akkor a természetes vizeket is felfedezhetjük együtt.

 

Április 1. - Bolondok napja

Ez a nap a viccről, a nevetésről, a bolondozásról szól. Amikor nemcsak minket szednek rá, hanem mi is átverhetjük embertársainkat. Ebbe a gyerekeket is be lehet vonni. Sőt, ha elég kreatívok a csemeték, akkor viszonozhatják a poénokat.

Április 2. – Nemzetközi Gyerekkönyvnap

Az olvasás nagyon is jó szórakozás lehet. A Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa által létrehozott akciónap keretén belül 1967 óta minden éven Hans Christian Andersen születésnapján, vagyis április 2-án ünnepelhetjük a gyermekkönyveket és az olvasás szeretetét.

Május első vasárnapja – Nevetés világnapja

Nevetni jó és a nevetés gyógyít, mindenképp érdemes minél többet kacagni. 1995 óta létezik a nevetés joga klub. A mozgalom 1998-ra világszintűre nőtt és ettől az évtől már több országban ünnepelték a nevetés világnapját. Bátran csatlakozzatok ehhez a boldog ünnephez!

Május 10. – Madarak és fák napja

A gyerekek legtöbbje imádja az állatokat és nagyon jól érzik magukat a természetben. Május 10-én szóljon az egész nap az állatokról, a természetről. Akár a saját kert, vagy a környéken tett séta során fedezzük fel együtt az ott élő állatokat, növényeket.

Május utolsó vasárnapja – Gyermeknap

Ez a gyerekek napja. Szóljon róluk és szóljon nekik. Csináljunk közös programokat, habár számos helyszínen megünneplik a gyerekeket, amelyhez mi is csatlakozhatunk.

Szeptember 20-a körüli nap – Takarítási világnap

Nem kötődik egy kijelölt naphoz ez az ünnep, hanem minden évben szeptember 20-a körül rendezik meg. Célja a környezetünk megtisztítása, szemétszedési akciókat szoktak szervezni. Egyéni küldetést is tervezhetünk a saját környezetünkben.

Október 4. – Állatok világnapja

Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. Állatot tartani nagy felelősség és egyben sok-sok boldog pillanatot adó tevékenység. Ezen a napon nézhetünk természetfilmeket, olvashatunk hasznos információkat az állattartásról, ha még előtte állunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)